54 yeni tersane geliyor

Denizcilik sektörünün en büyük iş gücünü barındıran gemi inşa sanayinin tüm dünyayı saran ekonomik krize rağmen halen 71 tersaneyle çalışmalarına devam ettiği bildirildi.

Türkiye Gemi İnşa Sanayicileri Birliği (GİSBİR) Başkanı Murat Kıran, gemi inşa sanayisi olmayan ülkenin bir ayağının topal olduğunu söyleyerek, “Denizde güçlü olmak ülkeyi güçlü yapar” dedi.

Tersaneler, Deniz Ticaret Odası tarafından 20-23 Mart’ta düzenlenecek 12. Europort İstanbul Uluslararası Denizcilik Fuarı’na hazırlanıyor. 2008’den beri dünyayı saran ekonomik krize rağmen Tuzla bölgesindeki tersaneler gemi bakım ve onarımı ile ayakta kalıyor.

Tamirat Türklerden!

Murat Kıran, “Türkiye gemi, tamir, bakım ve onarımında artık marka olma noktasına geldi. Dünyadaki en önemli tamir ihalelerini Türk tersaneleri almaya başladı. Tersanelerimiz, tamir ve bakım kadar, savunma sanayi ve enerji sektörüne yöneldi. Petrol, enerji ve gaz platformları ile araştırma gemileri, yüzer elektrik santrali olan santral gemileri de Türkiye’de üretilmeye başladı” dedi.

Kıran, halen 71 tersanenin çalıştığını, 54 tersane yatırımının planlandığını vurguladı. Kıran, “Tersanelerin yıllık üretim kapasitesi 3 milyon DWT’nin üzerinde. 7 milyon DWT’ye çıkartabiliriz” dedi.

Editör: TE Bilişim