Avrupa ve Güney Amerika’nın pazar lideri gemi firması MSC Cruises, 10 yıllık yatırım planı çerçevesinde kazandığı ivmeyi kutluyor.

9 Milyar Euro’luk yatırım planı çerçevesinde yapılacak 11 geminin, 6 tanesi Haziran 2017 Kasım 2020 arasında hizmete girecek. Böylelikle üç buçuk yıllık dönemde, filo toplam kapasitesinin iki katına ulaşacak.

Bugün MSC Cruises’un STX France tarafından yapımına devam edilen, MSC Bellissima gemisinin “Coin Ceremony”si yapıldı. Ayrıca MSC Cruises’un Meraviglia-Plus sınıfı ilk gemisinin de “Çelik Sac Kesim Töreni” gerçekleştirildi. Yapımı devam eden diğer 2 gemi, MSC Seaside ve MSC Seaview’in inşa çalışmaları ise FINCANTIERI şirketi tarafından, İtalya’da yapılıyor.

Çelik sac kesme töreninde MSC Cruises Yönetim Kurulu Başkanı Pierfrancesco Vago, ilk Meraviglia-Plus gemisinin isminin, MSC Grandiosa olacağını açıkladı. Vago konuşmasında, “Meraviglia sınıfı gemiler ile Cruise sektöründe yeni standartları belirliyoruz. Misafirlerimizin beklentilerini karşılamayabilmek adına, seyahat deneyimlerini bir üst seviyeye taşıyoruz. MSC Grandiosa ismi “Muhteşem ve Devasa” anlamına geliyor. Gemimiz adına yakışır zenginlikte, ultra-modern bir mega gemi olarak seyahat severlerin hizmetine sunulacak Gelişmelerden bir diğeri ise MSC Bellissima gemimizin “Coin Ceremony” etkinliği. Denizcilikte, özel davetliler tarafından seçilen 2 büyük hatıra parası, tören eşliğinde geminin alt tekne bölgesine kaynak yapılıyor. Bu şekilde geminin kutsandığı ve iyi şans getireceğine dair inanış gerçekleşmiş oluyor.Bu iki mega geminin de, Mart 2019 ve Kasım 2019’da hizmete girmesini planlanlıyoruz.” şeklinde devam etti.

Vago açıklamasında, “Burada sadece bir gemimizin kutlaması için değil, bizim için önemli bir kilometre taşı olan yatırım planımız içindeki, 2 büyük yeni nesil gemimizin yapımının gururunu yaşıyoruz. Gelecek planlamamıza göre, yenilikçi ve son teknolojilerle donatılmış gemilere yer vereceğiz. Denizcilikteki uzmanlığımız sayesinde, bugüne kadar ki en yüksek oranlarda gemi siparişi vermiş bir şirket olarak, Cruise sektöründe yenilikçi tasarımlar eşliğinde, oyunun kurallarını değiştiriyoruz. Bu vesile ile Cruise sektörünü yeniden şekillendirme hedefindeyiz.” şeklinde konuştu.

Vago, “331 metre uzunluğu, 181.000 GRT ağırlığında ve 6,334 kapasiteli Meraviglia sınıfı gemilerimizden Haziran 2017’de hizmete girmiş olan MSC Meraviglia ve Mart 2019’da hizmete girecek olan MSC Bellissima, yüksek teknoloji ve yenilikçi tasarımlarla donatıldı. Buna karşın Meraviglia-Plus gemilerimiz adeta denizler üzerinde bir sanat müzesi olacaklar. Meraviglia-Plus gemilerimizde, klasik sanat ve çağdaş sanatın en güzel örneklerinden oluşan koleksiyonlara yer vereceğiz. Bu farklılık gemi seyahatini bir üst seviyeye taşırken, misafirlerine de dünyanın en önemli sanat eserleri eşliğinde seyahat keyfi sunacak.” dedi.

Vago, “MSC Yacht Club ile lüks seyahat vaat ederek, gemi içinde gemi konseptini gerçekleştirmiştik. Bu defa, aynı yenilikçi düşünceden yola çıkarak, kültür ve sanatı da gemilerimize adapte edip, denizlerde müze konseptini oluşturacağız. Gemilerimizin yapım aşamalarında olduğu gibi ve vizyonumuzun da gereği, her an yenilikçi atılımlara devam edeceğiz. Diğer önemli bir artı olarak, MSC Bellissima ve MSC Grandiosa gemilerimizde sadece MSC misafirlerine özel, Cirque du Soleil şovları sunacağız. Dünyanın lider şov firmalarından olan Cirque du Soleil’i, sadece MSC misafirlerine yapacakları 8 özel şov ile birlikte, Meraviglia ve Meraviglia-Plus gemilerimizde hayata geçireceğiz. Haziran ayında Akdeniz seferlerine başlayan MSC Meraviglia ile hizmete başlayan Cirque du Soleil şovları, 2 yeni özel şovu ile MSC Bellissima’da da devam edecek.” şeklinde sözlerini noktaladı.

msc-grandiosanin-celik-sac-kesme-toreni-gerceklestirildi_1.jpgmsc-grandiosanin-celik-sac-kesme-toreni-gerceklestirildi_2.jpgmsc-grandiosanin-celik-sac-kesme-toreni-gerceklestirildi_3.jpgmsc-grandiosanin-celik-sac-kesme-toreni-gerceklestirildi_4.jpgmsc-grandiosanin-celik-sac-kesme-toreni-gerceklestirildi_5.jpg

Editör: TE Bilişim