Milyon Dolarlık Tekneler Yaz Sezonuna Hazırlanıyor

Bodrum koylarını süsleyen milyon dolarlık lüks yatlar ve tekneler yaz sezonu için hazırlanıyor.

Türkiye lüks tekne imalatı ve onarımı konusunda ise Dünya'nın en çok tercih edilen ülkeleri arasında yer alıyor. Türkiye'nin ve Bodrum’un en büyük tersanesine çekilen lüks yatlar ve teknelerin tadilat ve onarım işlemleri başladı.

Ağanlar tersanesinin ortaklarından olan ve tersanenin Genel Müdürlüğünü yapan Erdem Ağan ise Türkiye'nin yat imalatı konusunda Avrupa ülkeleri ile yarışmaya başladığını açıkladı. İçmeler mevkiinde bulunan birçok tersane lüks yatları ve tekneleri yaz sezonuna hazırlıyor.

Bodrum'un en büyük tersanesi olan Ağanlar tersanesinde ise 120 lüks yat ve tekne yıllık bakımları ve onarımları yapılarak yaz sezonuna hazırlanıyor. Hummalı bir çalışma içerisinde olan ustalar ise yatları, tekneleri ve ahşap guletleri sezona yetiştirmek için canla başla çalışıyor. Tersanelerde sadece yıllık bakım ve onarımların yanı sıra imalatta yapılıyor. Özellikle ahşap yat konusunda Türkiye’de üst sıralarda yer alan Bodrum devasa yatlar üretiyor.

Avrupa’nın birçok ülkesinden yat imalatı için sipariş alan Türkiye Avrupa ülkeleri ile yarışmaya başladı. Birçok yabancı yatırımcı ise Türkiye’de yapılan yatlar ve tekneler daha sağlam olduğu için Türk tersanelerinde yatlarını yaptırmayı tercih ediyor. Yaz sezonunun bitmesiyle birlikte yatları tersanelerine çektiklerini söyleyen Ağanlar Tersanesi ortaklarından Erdem Ağan “Yaz sezonunu bitmesi ile birlikte Ekim ayında tekneler karaya çekilmeye başlıyor. Kış aylarından yıllık bakımlarını veya genel büyük bakımlarını yaptırıyorlar.

Özellikle boya, cila ve makine bakımları yapılıyor. Bunun yanı sıra kapsamlı bakımları olanlarda var. Bunlar ise güverte değişimi, teknenin ve yatın komple boya işlemi, makine ve jeneratörlerin değişimleri veya bakımları oluyor” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim