Tuzla, dün yeni bir geminin daha denizle buluşmasına tanıklık etti.  Dadaylılar Denizcilik Grubu, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın da katıldığı bir törenle ‘Metin Dadaylı’ isimli kuru yük gemisini denize indirdi. Bakan Yıldırım, “Tersaneciliğimiz gelişti. Haftada 2 gemi indirir hale geldik artık” diye konuştu.

Dört kuşaktan bu yana denizcilikle iştigal eden Dadaylı ailesi, filolarını güçlendirmeyi sürdürüyor. 2004 yılında Safiye Ana isimli kuruyük gemisini sefere koyan şirket, Aykın Tersanesi ile ortaklaşa inşa ettiği Metin Dadaylı adlı gemisini Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın da katıldığı törenle denize indirdi. 
 

 Tersaneciliğimiz gelişti

 
 Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım gemi indirme töreninde yaptığı konuşmasında ülkemizde tersaneciliğin geliştiğini hatırlatarak geçmiş yıllarda yılda denize 34 gemi inerken bugün haftada 2 gemi indiğini söyledi. Yıldırım, “Bir zamanlar Türkiye’de gemi yapılabilir mi? Yapılamaz mı? Tartışmaları sürerken geldiğimiz bu günlerde artık Türkiye’de belirli tiplerde dünya markası oldu. Bu önemli bir faktördür. 2003’de yılda 34 gemi yaparken şimdi 120 gemiye çıktık. Haftada 2 gemi denize indiriyoruz. Artık bunların törenine dahi yetişemiyoruz” dedi.
 
Dadaylılar Denizcilik Grubu’nun ülke ekonomisine sağladığı katkıları da hatırlatan Bakan Binali Yıldırım, “Dadaylılar 130 yılı aşkın geleneksel bir denizci aile. Variyetleri 1875 yılından başlıyor ve günümüze kadar 4 kuşak aileden denizci. Cumhuriyetin kuruluşundan önce ve Cumhuriyetin kuruluşundan sonra 1970’li yıllara kadar ahşap teknelerle denizlerde rızıklarını aramışlar, bu ülkenin yükünü taşımışlardır. 1970’lerde çelik tekneye geçilmesiyle birlikte onlar da kendilerini tekrar gözden geçirmiş ve filolarını yenilemeye başlamış. İşte 4 kuşak denizcilikten gelen aile bu kadar istikrarlı bir şekilde bu mesleğe olan saygısını ve güvenini sürdürüyor. Ülkemiz adına denizcilik camiası adına Dadaylılara müteşekkiriz” şeklinde konuştu.

Kaynak: LOJIPORT www.lojiport.com

Editör: TE Bilişim