Endüstri meslek lisesi öğrencileri yat imal ediyor 
 
Mersin'in Silifke ilçesindeki Endüstri Meslek Lisesi, geleceğin sanatkarlarını yetiştiriyor.
 
Fabrika gibi üretimin yapıldığı okul, ilçe sanayisi ile uyum içinde yürütülen çalışmalarda öğretmen ve öğrencilerin başarısını da ortaya koyuyor. Masa ve sandalye gibi rutin çalışmalardan ziyade, güncel ve farklı yeni projeler planlayan 600 öğrenci ve 65 öğretmenin görev yaptığı lisede yat imal edilebiliyor. 

Silifke Kaymakamı Fatih Damatlar, yürütülen hummalı çalışmayı yerinde görmek için bürokratlar ve daire amirleriyle okulu ziyaret etti. Damatlar, geleceğin mucitleri olarak ifade ettiği öğrencilerin eserlerini yerinde inceledi. 

Çalışmalar hakkında bilgi veren Okul Müdürü Enver Bolat, okulda 600 öğrenci ve 65 öğretmenin olduğunu belirterek, 17 atölyede üretimin devam ettiğini açıkladı. Okulun döner sermaye sistemi ile çalıştığı için resmi kurumlardan ihalesiz sipariş alıp yapma imkanına sahip olduklarını belirten Bolat,

"Okulda Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi bünyesinde gemi ahşap yat imalatçılığı, metal, makine teknolojileri, motor, elektrik, elektronik teknolojileri ve bilişim teknolojileri bölümleri bulunmaktadır. Atölyelerimizde her türlü siparişler alıp imalatı yapılmaktadır. Satılan ürünlerden öğrencilerimiz de yasal hakları gereği ödeme yapıyoruz. Kendisini iyi yetiştiren mezunlarımız piyasada çok rahat iş bulabiliyorlar." dedi. 

Okulu bir fabrikaya benzeten Kaymakam Damatlar ise ağaç bölümü atölyesi öğrencileri tarafından yapılan yatı, Metal bölümünde ise sipariş edilen 2 adet çöp tankerini görünce yöneticileri ve öğrencileri kutladı. 

Sanatın altın bilezik olduğunu ve günümüzde sanatın kıymetinin çok daha net anlaşıldığını belirten Damatlar,

"Vatandaşlarımıza devletimizin sıcak elini hissettirmek ve bürokratik yapıyı ortadan kaldırmak için periyodik olarak köyleri gezdim, gezmeye de devam ediyorum. Gezilerimde, bizzat halkımın ayağına giderek bire bir iletişim kurup sorunlara beraberce çözüm buluyoruz. Verilen hizmetler sayesinde vatandaşlarımızı memnuniyet içinde görmek bizleri de son derece mutlu ediyor. İki köyümüzden gelen çöp toplama tanker ihtiyacının hem geleceğin mucitleri tarafından yapılıp karşılanması ve hem de ilçemizde yapılıyor olması bizleri ziyadesiyle heyecanlandırdı." dedi.

İmalatı yapılan ürünlerin ücretinin piyasaya göre son derece düşük olmasının tüketiciler için önemli bir avantaj olduğuna dikkat çeken Damatlar şunları kaydetti:

"Okulumuzda TSE standartlarında iki çöp tankerini KDV dâhil 6 bin 600 TL'ye mal edilirken, piyasada bunun maliyeti KDV hariç 9 bin TL'dir. Evet, okulun ne kadar işlevsel ve fonksiyonel icraatlar yaptığı ortada. Belediyeler, kamu ve özel şirketlerden çocuk bahçesi, pinpon masası, mobilya çeşitleri, spor malzemeleri, çapa makineleri, gibi birçok kalem de siparişler bekliyoruz. Bu güzel çalışmayı görünce 2 adet çöp toplama römorku siparişi daha veriyoruz. Burada bilgi, tecrübe ve potansiyel var. Bu kurumlara sahip çıkalım. Buralar hepimizin. Bir ve beraber olup, güçlerimizi birleştirince bakınız ortaya ne kadar güzel eserler çıkıyor."  

Editör: TE Bilişim