MED MARİNE HOLDİNG’DEN YENİ TERSANE YATIRIMI

Med Marine Holding’in gemi tamir, bakım ve onarım tersanesi kurmak üzere Adana Ceyhan Serbest Bölge’de 400.000m2 yer aldığı S&P müdürü Melis Üçüncü tarafından açıklandı.

Açıklamaya göre tersanenin büyük tonajlı gemilere de havuz hizmeti vermek üzere planlandığı ve tersane inşasına kısa sürede başlanacağı açıklandı.

Bilindiği üzere Ceyhan bölgesi Botaş, BTC, Irak petrol boru hattı ile bölgede planlanan rafineriler ve Samsun-Ceyhan boru hattı ile enerji bölgesi olma yolunda hızla ilerliyor.

Akdeniz konum olarak Dünya üzerinde gemilerin Uzak Doğu, Kızıl Deniz, Akdeniz, Karadeniz, Cebelitarık ve Atlantik hattı üzerinde bulunan ana seyir güzergahını oluşturuyor.

"Türkiye'ye İstihdam ve Döviz Girdisi Sağlanacak"

Bölgede hem yeni inşa hem de bakım onarım üzerine başka tersanelerde inşa edildiğini belirten Üçüncü, Ceyhan Bölgesinin önemli bir tersane lokasyonu olacağına ve Türkiye’ye önemli istihdam ve döviz sağlayacağına dikkati çekti.

Med Marine Grubuna bağlı Ereğli Gemi İnşa Sanayi halen Türkiye’nin en büyük ve modern tersaneleri arasında yer almakta ve Karadeniz Ereğli’de Erdemir’den sonra en büyük İşveren konumunda bulunmakta.

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim