Karadeniz'in zorlu şartlarına uygun kurtarma botu yapıldı 
 
Samsun Büyükşehir Belediyesi'nce Karadeniz'in zorlu şartlarında faaliyet gösterebilecek dayanıklılığa sahip çok amaçlı arama ve kurtarma botu yaptırıldı.  
 
 
Edinilen bilgiye göre, yaklaşık 4 ay önce bir firmaya verilen sipariş üzerine Dereköy'deki tersanede yapımı tamamlanan çok amaçlı arama kurtarma botu, Batı Park'ta barınaktaki hizmet yerine bağlandı.

Çevre ve deniz kirliliğinin kontrolü, sahil temizliği, sahil güvenliği ile arama ve kurtarma faaliyetlerinde kullanılacak 11 metre boyundaki botun bölgede ilk olduğunu belirten Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Kenan Şara, yaptığı açıklamada, yapımı üstlenen Gazal Teknecilik  tarafından projelendirilen ve en ileri teknoloji kullanılarak yapılan botta belediye personelinin görev yapacağını söyledi.

Büyükşehir Belediyesi olarak böyle bir bota sahip olabilmek için uzun zamandır arayış içinde olduklarını belirten Şara, şunları kaydetti:

''Denize kıyısı olan bir belediyenin mutlaka böyle bir bota sahip olması gerekiyor. Çünkü bilinen belediyecilik faaliyetleri kapsamında çevre ve deniz kirliliğinin kontrolü, sahil temizliği, sahil güvenliği ile arama ve kurtarma faaliyetlerinde büyük kolaylık sağlayacak. Özel bir dizayn ve tasarımla yapılan bot Karadeniz'in zorlu şartlarında rahatlıkla kullanılabilecek. Sadece Büyükşehir sınırlarında değil gerekirse sahili olan ilçelerimizin ihtiyaç duyduğu hallerde de buralara gönderilecek.''

Gazal Teknecilik Yönetim kurulu başkanı Burhan Uyan da özel bir tasarım olarak 4 ayda tamamladıkları 11 metre boyundaki botun Karadeniz'in zorlu koşullarına göre yapıldığını belirtti.

Uyan, profesyonel amaçlı olarak projelendirilen botun yapımında özel gemi çeliği ve epoksi koruma sistemleri kullanıldığını da bildirdi. (aa)

Denizhaber'in  Düzeltme Notu: İŞGEM (İş Geliştirme Merkezi) Yönetimi tarafından DenizHaber'e verilen bilgiye göre yukarıdaki haberdeki çok amaçlı arama ve kurtarma botu Dereköy'deki tersanede değil İŞGEM Atölyesi'nde 4 ay değil 3 ayda tamamlanmıştır. Okuyularımızın dikkatine sunarız.

Editör: TE Bilişim