Deniz Ticaret Odası (DTO) İzmir Şubesi, gemi ve tekne imalatı için Aliağa yöresinde iki yeni tersane kurulması çalışmalarını başlattı.

Yeni döneme "Denizci ülke. denizci millet" sloganı ile başladıklarım belirten Şube Başkanı Geza Dologh, tekne imalatçılarına Aliağa'da, daha büyük tonajlı gemilere de Çandarü bölgesinde iki yeni tersane kurulması için ilgili kuruluşlarla "sürekli temasta" bulunduklarını kaydetti.

Bu noktada askeri tersanelerin sivil kesime açılmasının da gündeme gelebileceğini kaydeden Dologh, "İstanbul'da yapılan görüşmelerde Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ile belli bir mutabakat oluştu. Sanıyorum yıl sonuna kadar Kralbet askeri tersanelerin sivil sektöre açılması konusunda gelişmeler olacak" dedi.

Belediye, liman işletmesine ortak olmalı

Dologh aynca özelleştirilecek olan izmir Alsancak Liman hizmellerinin işletmesini alacak firmada Büyükşe-hir Belediyesi" nin temsil edilmesi gerektiğini söyledi. Geza Dologh şunları söyledi:

"Gönlümüz, özelleşecek Alsancak Limani'nın İzmirli işadamlarında kalmasından yana. izmirli işadamlarının da burayı aldıktan sonra. Büyükşehir Belediyesi'ni yüzde 3-5 payla buraya ortak etmeli diye düşünüyoruz.. Limanın Büyükşehir Belediyesi'ne yükü var. Bu yüke karşılık, belediye de gelire kavuşur. (Nereden çıktı bu liman, burayı marina yapalım) gibi düşünce yeşermez. Büyükşehir Belediyesi, son zamanlarda limanın betonlanmasına, asfaltlanmasına önemli katkı koydu. Başkan Başkan Aziz Kocaoğlu, burayı bir kambur olarak görmüyor."

(Kaynak Gözlem Gazetesi)

Editör: TE Bilişim