İran-Kore gemi yapım şirketi Ocak ayında başlayacak

İran Sanayi Geliştirme ve Yenileme Organizasyonu (IDRO) direktörü Mansour Moazzami'ye göre, İranlı şirketler  ve  Kore'li Daewoo'nun bir konsorsiyumu  bu ay faaliyete geçecek.

Resmi olarak yayın yapan ISNA haber ajansının 9 Ocak tarihli haberine göre, Koreli şirket İran'a gemileri tasarlama ve inşaa etme, personel eğitimi konularında  yardımcı olacak.

Moazzami  ayrıca Hyundai ile de benzer anlaşmalar yapıldığını söyledi. 2008'de imzalanan sözleşmeye göre, 50 İranlı gemi yapım teknisyeni Kore'ye gönderilerek Hyundai tarafından eğitilecek.

Sözleşme, sadece 2016 yılının başlarında sona eren İran'a yönelik uluslararası yaptırımlar nedeniyle geçtiğimiz yıllarda yürürlüğe giremedi. 

Moazzami ayrıca, İran'ın Hyundai'ye, gerekli standartları karşılarlarsa, şirket tarafından gemiler inşa etmek için kullanılmak üzere ülke içinde yapılan gemi parçaları listesini gönderdiğini de söyledi.

Araştırmalar, İran'ın, on yıl içerisinde toplamda 37 milyar ABD dolarına malolacak enerji sektöründe 123 deniz aracına, 134 ticari gemiye, 238 balıkçı teknesine, 680 denizcilik hizmet gemisine ve 447 küçük tekneye ihtiyacı olacağını gösteriyor.

Editör: TE Bilişim