Tersane gerginliği
 
Belediye, istihdam sağlamak üzere kurulan tersane ile mahkemelik oldu, limandan çıkarmak için tahliye işlemi başlattı. Mahkeme, tersanenin başvurusu üzerine tahliyelerin durdurulmasına karar verdi.

KASTAMONU’nun İnebolu İlçesi’nde istihdamı sağlamak üzere kuruluş aşamasındaki tersane ile İnebolu Belediyesi arasındaki gerginlik yargıya taşındı.

İnebolu Denizcilik A.Ş.’ye ait tersanenin İnebolu Limanı’nda kendilerine ait yerleri işgal ettiğini öne süren Belediye Başkanı Engin Uzuner, tahliye işlemi başlattı.

İnebolu Denizcilik A.Ş. de kiracılık sıfatının tespiti için İnebolu Sulh Hukuk Mahkemesi’ne başvurdu. Davayı kabul eden mahkeme, İnebolu Belediyesi tarafından başlatılan tahliye işlemlerinin tedbiren durdurulmasına karar verdi.

Karavelioğlu Grup bünyesindeki İnebolu Denizcilik A.Ş.’ye ait tersanenin kuruluş çalışmaları 3 yıl önce başladı. İnebolu Limanı’nda gemi üretimi ve onarımı yapmak üzere Hazine’ye ait 35 bin metrakerelik arsa İnebolu Tersanesi’ne tahsis edildi.

Şirket belediyeden de arsa ve bina kiralayarak yatırımı başlattı. İnebolu Limanı’nda tahsis edilen alana gemi yapımında kullanılmak üzere yurt dışından 3 adet dev vinç ve yüzer atölye getirten şirketin ekonomik krizle birlikte işleri ed sekteye vurdu.

Hukuka aykırı işgal

Havuza girmek için sıra bekleyen gemiler de onarım işlerini erteledi. Yatırım çalışmalarını yavaşlatmak zorunda kalan İnebolu Tersanesi’ne bir darbe de İnebolu Belediyesi’nden geldi. MHP’li başkan Engin Uzuner, tersanenin belediyeye ait bazı yerleri hukuka aykırı olarak işgal ettiğini öne sürerek tahliye işlemi başlattı.

Uzuner, “Tersaneye karşı değilim. Sadece söz konusu şirketin belediyemizden kiraladıkları alanlar dışında limanda bulunan diğer alanları da fuzuli olarak izinsiz ve cebren işgal edişlerine karşıyım” dedi.

Mahkemeye kiracı olduklarına dair belgeler sunan tersane yetkilileri de, “Belediyenin tahliyesini istediği binaya ve alanlara yüksek harcamalarla yatırımlar yaptık. Bu harcama ve yatırımlara ilişkin faturaları ve diğer belgeleri mahkemeye sunduk. Zorla işgal söz konusu değildir” şeklinde konuştular.

 

Editör: TE Bilişim