SeaNews Turkey'de yer alan habere göre, Japonya'da kabotaj hattında sefer yapan Imoto Lines adlı konteyner taşımacılık şirketi, yenilikçi bir tasarıma sahip konteyner gemisi M/V Natori'yi teslim aldı. 

122 metre uzunluğundaki gemi, 540 TEU konteyner taşıma kapasitesine sahip. Ancak, geminin en ilginç yanı, çeyrek dairesel görünüme sahip yenilikçi baş bodoslama tasarımı ve baş bodoslamayla bütünleşik köprüüstü. 

Bu yenilikçi tasarım, konteyner operatörü Imoto Lines ile gemiyi inşa eden tersane Kyokuyo Tersaneleri tarafından ortaklaşa yapılmış. 

Gemideki bu baş bodoslama tasarımı sadece görsel olarak ilginç olsun diye yapılmış değil. Bu tasarım sayesinde gemi ortalama deniz koşullarında %5 oranında yakıt tasarrufu sağlamakta. Bunu da, konvansiyonel gemi tasarımlarına oranla  %30 oranında daha az rüzgar direncine sahip olması sayesinde gerçekleştirmekte. 

Geminin yaşam mahalli ve köprüüstü de daha iyi görüş sağlanması ve mürettebatın konforu düşünülerek baş tarafta konumlandırılmış. Böylelikle makine dairesinden gelen gürültü ve vibrasyonun yaşam mahalline ulaşmaması hedeflenmiş. Bu yenilikçi tasarım aynı zamanda, konteyner yükleme kapasitesini en üst düzeye çıkartmış. 

Gemide ayrıca, yüksek etkinliğe sahip pervane, yakıt tasarrufu sağlayan boya ve yakıt alımı sırasında denize taşmayı önleyen yakıt boru sistemi bulunmakta. 

 

 

 

NATORI

MMSI: 431007132

IMO: 9729788

Callsign: JD3933

Type: Container ship

Size: 122m X 21m

GT: 6,800 tons

DWT: 7,200 tons

Yard: KYOKUYO SHIPBUILDING & IRON WORKS

Flag: Japan

Editör: TE Bilişim