İl Başkanından GESAD Açıklaması

AKP İl Başkanı Orhan Veli Döğüşçü GESAD'la ilişkisi olup olmadığı şeklindeki soruya "Ben mesleğimi yapıyorum. Yer aradıklarında kendilerine yıllar önce Harita Mühendisi olarak bu bölgeyi ben göstermiş, gezdirmiştim" yanıtını verdi.

GESAD'ın Çiftlikköy'e yapacağı organize sanayi bölgesi konusunda uzun bir süredir suskunluğunu koruyan AKP İl Başkanı Döğüşçü, bu konuda açıklamalarda bulundu. FarkYalova'da.com'un ilettiği açıklamalara göre Başkan Döğüşçü, Gemi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi konusunda kamuoyunun yanlış bilgilendirildiğini belirterek “ Herkesin konuşmasını bekledim. Herkes eteğindeki taşı bir döksün dedim. Suskunluğum da bu nedenledir” dedi.

GİOSB’un kurulması için en doğru yerin Altınova tersaneler bölgesi olduğunu, ancak bu bölgedeki arsa fiyatlarının yatırımcıyı ürküttüğünü söyleyen Döğüşçü, bu nedenle de girişimcilerin Çiftlikköy ilçesini tercih ettiğini, yapılacak olan GİOSB’un çiçek üreticilerini de etkilemeyeceğini savundu.

Kendisinin de bir çiçek üreticisi olduğunu ve ÇOSB içersinde yer aldığını söyleyen Ak Parti Yalova İl Başkanı Orhan Veli Döğüşçü “Yalova Güven Fidancılık ve Süs Bitkileri firmasının ortağıyım. ÇOSB’un yanına kurulacak olan GOSB’un çiçek üreticilerine zarar vereceği yönündeki iddialar doğru değildir. Çünkü kurulacak olan ÇOSB’un tamamında çiçek üretimi yapılmayacak. Burası anlatıldığı gibi salt bir üretim alanı olmayacak. Bir toplanma merkezi, ihracat pazar merkezi olacak” dedi.

Bir yatırımcının yatırım yaptığı yerin ekonomik olmasının önemli bir tercih nedeni olduğunu söyleyen Döğüşçü, GESAD girişimcilerinin de bu nedenle Altınova Tersaneler bölgesini değil, Çiftlikköy ilçesi mücavir alanını tercih ettiğini söyledi.

GESAD’la ilgili herhangi bir ilişkisinin olup olmadığı yönündeki soruyu da yanıtlayan Döğüşçü “Ben Harita Mühendisi ve planlamacıyım. Mesleğimi yapıyorum.Yer aradıklarında kendilerine yıllar önce Harita Mühendisi olarak bu bölgeyi ben göstermiş, gezdirmiştim. Altınova Tersaneler bölgesini de gezdirmiştim. Ancak o bölgedeki yatırımlar nedeniyle arsa rayiç bedelleri birkaç kat artış göstermişti. Daha ekonomik bir yer talep etmişlerdi. Tercihleri de söz konusu yer oldu.” dedi.

Yalova’daki Sanayi kuruluşlarının tümünün Çevre Etki Değerlendirme (ÇED) yönetmeliklerine uygun, verdikleri taahhütnamelere sadık kalarak üretim yapmaları halinde çevreye olumsuz etkinin söz konusu olmayacağını söyleyen Döğüşçü şöyle konuştu:

”Burada asıl sorun denetlenebilirlik. GOSB’u, AKSA’yı, Tersaneleri ve diğer kuruluşları denetleyecek olan kurum İl Çevre Müdürlüğüdür. Eğer denetlenebilirlik gerektiği gibi yapılırsa sorun yok,Yok eğer Çevre İl Müdürü görevini yapmazsa bu kuruluşlarda Atom Bombası üretilir ve kimsenin haberi bile olmaz.Çünkü buradaki üniteler çevresi kapalı kuruluşlardır.Burada görevini yapacak olan kurum, bu nedenle denetlenebilirlik konusunda Çevre İl Müdürlüğüdür. Çünkü tek denetleme yetkisi bu kurumdadır. Bu kurum görevini yapmazsa o zaman çevre ve insan sağlığı tehdit altında diyebiliriz”.

Editör: TE Bilişim