Hekim Gemi İnşa Şirketi tarafından İzmir'in Kemalpaşa İlçesi'ne bağlı Armutlu Beldesi yakınlarında inşa edilen Montana adlı motoryat, altı saatlik bir yolculuğun ardından Üçkuyular Araba Vapur İskelesi'nden denize indirildi.

İzmir'de tersane yapacak yer bulamadıklarını ve bürokratik engeller yüzünden izin alamadıklarını, bu yüzden 15 metre boyundaki motoryatı Kemalpaşa'daki fabrikada inşa etmek zorunda kaldıklarını ifade eden Hekim Gemi İnşa Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Hekim, "Motoryatı denize indirebilmek için yaklaşık 40 kilometrelik yolu aşmamız gerekiyordu. Bu yüzden trafiğin en sakin olduğu gece saatini seçtik ve saatte ortalama 15 kilometre süratle altı saatte Üçkuyular İskelesi'ne ulaştık. Burada pervaneleri taktıktan sonra denize indireceğiz" dedi.

Motoryatın tasarımından üretimine kadar Türkiye'de üretilen ilk `Smartyat' olduğunu ifade eden Hekim, "Bu motoryatın dizaynından üretim aşamasına kadar her türlü aşamasını kendi bünyemizde yaptık. İnşaya başlamadan önce dünyanın ünlü tekne fuarlarına gittik. Kendimize bir model belirledikten sonra malzeme konusunda araştırma yaptık ve sekiz ay içinde tamamladık. Yılda 6-8 arasında üretmeyi hedefliyoruz. Motoryatta lüks adına akla gelebilecek her türlü konfor bulunuyor. Gövdesinde çelik malzeme kullandık ancak görünümü performans yatlarınınki gibi pürüzsüz oldu. Bu yatların benzerleri İtalya ve İngiltere'de üretiliyor, yaklaşık fiyatları ise 660 Euro civarında ancak biz bunu 450 Euro'dan satmayı planlıyoruz" diye konuştu.

15 metre boyunda 4.80 metre eninde ve 10 metre yüksekliğe sahip motoryat gücünü 2 tane 425 beygir motordan alıyor. Saatte 26 deniz mili sürat yapabilen motoryatta dört kamara bulunuyor. Gövdesi çelikten olan yat mikrodalga fırından, LCD ekran televizyona her türlü konfora sahip.

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim