Havuzlu Çıkarma Gemisi için iş birliği anlaşması imzalandı

ANKARA (AA) - ASELSAN-HAVELSAN İş Ortaklığı ile SEDEF Tersanesi, Havuzlu Çıkarma Gemisi'nde (LPD) bulunacak savaş-elektronik sistemleri konusunda iş birliği yapacak. 

HAVELSAN'dan yapılan açıklamaya göre, söz konusu iş birliğine ilişkin anlaşmayı SEDEF Tersanesi Yönetim Kurulu Üyesi Orkun Kalkavan ve Savunma Sanayi Projeleri Direktörü Osman Yurtsever, ASELSAN Yönetim Kurulu Başkan Vekili Murat Üçüncü ve Genel Müdür Faik Eken, HAVELSAN Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Öztekin ile Genel Müdür ve CEO Sadık Yamaç imzaladı.

Anlaşma çerçevesinde SEDEF Tersanesi, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı için bir adet LDP inşa edecek. Böylece Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, Ege, Akdeniz ve Karadeniz'de en az bir tabur büyüklüğündeki bir kuvveti ana üs desteği gerekmeksizin, kendi lojistik desteği ile kriz bölgesine intikal ettirebilecek bir gemiye sahip olacak.

Gemide bulunacak savaş-elektronik sistemlerinin sağlanması ve entegrasyonu konularını içeren sözleşme kapsamında ASELSAN'ın iş payı 127 milyon 252 bin avro, HAVELSAN'ın iş payı da 87 milyon avro olarak belirlendi. 

Proje çerçevesinde ASELSAN tarafından LDP, mekanize çıkarma araçları, araç-personel çıkarma araçları üzerinde yer alacak muhabere ve uydu sistemleri, IFF Sistemi, 12,7 mm STAMP ile 25 mm STOP silah sistemleri, akustik ve sonar sistemleri, radar sistemleri, elektronik harp sistemleri, Kızılötesi Arama ve Takip Sistemi, Lazer İkaz Sistemi, elektro-optik dayrektör ve seyir sistemleri için tasarım, geliştirme, üretim, tedarik, platforma entegrasyon, test-tecrübe ve entegre lojistik destek faaliyetleri gerçekleştirilecek.

HAVELSAN da LDP'nin ana görev fonksiyonları ile çok tehditli ortamda savaşma yeteneğini sağlayan Ağ Destekli Savaş Yönetim Sistemi (ADVENT), Gemi Veri Dağıtım Sistemi, CCTV sistemi, Mesaj İşletim Sistemi, Link-11/16/22 taktik veri link sistemleri ve gemi üzerinde konuşlanabilecek olan milli Amfibi Görev Kuvveti Harekat Merkezi ile Çıkarma Kuvveti Harekat Merkezine ait Komuta Kontrol ve Bilgi Sistemlerinin (KKBS) tasarım, geliştirme, üretim-tedarik, test-tecrübe ve entegre lojistik faaliyetlerini sağlayacak.

Editör: TE Bilişim