GEZİ TEKNELERİNE SIKI DENETİM

EDREMİT - Geçtiğimiz yıllara göre bu sene yeni çıkan Kabahat Yasası’na göre idari para cezaları ve ek cezalar geliyor.

Kaymakam Ekrem Büyükata, Altınoluk ve Akçay beldeleri ağırlıklı olmak üzere Edremit Körfezi’nde günübirlik turlar düzenleyen teknelerin denetiminin her yaz olduğu gibi bu yaz döneminde de yapılacağını belirtti.

Denetimleri, Edremit Körfezine kıyısı olan belediyeler, Liman Müdürlüğü, Sahil Güvenlik ve Jandarma Komutanlıkları ile yapacaklarını söyleyen Büyükata, teknelerde yolcu Betasus kapasitesinin üzerine çıkılmaması, yolcu sayısı kadar can yeleği bulundurulması gerektiğini anımsattı.

Kıyılara yakın bölgelerde geçtiğimiz yıllarda yüksek sesle yayın yaparak gürültü kirliliğine neden olan bazı tekne sahiplerini uyardıklarını belirten Büyükata, “Bu yıl cezalar geçtiğimiz yıllara oranla daha da ağır. Yeni TCK ile yürürlüğe giren kabahat yasası beraberinde bir takım idari para cezaları ve yaptırımlar getiriyor. Özellikle yüksek sesle yayın yaparak vatandaşları rahatsız eden tekneler bu cezalardan nasibini alacak. Bu kişiler uyarıları dikkate almazlarsa her zaman olduğu gibi cezai işlemler uygulayacağız. Vatandaşların her türlü şikâyetlerini anında değerlendireceğiz” diye konuştu.

Kaynak: Hakan Firik-NTV-MSNBC

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim