İstanbul İhracatçı Birlikleri bünyesinde faaliyet gösteren Gemi ve Yat İhracatçıları Birliği, ambargosuz döneme hazırlanan İran'a çıkarma yaptı.

Sektörün önde gelen firmaları, 24-27 Aralık tarihleri arasında İran'ın Başkenti Tahran'da yaklaşık 100 ikili iş görüşmesi yaptı. Heyet, aynı zamanda İran Denizcilik Yüksek Şurasına da bir ziyaret gerçekleştirerek Genel Sekreter Ahmat Rafat ile görüştü. İki ülke arasında gemi ve yat sektöründeki işbirliği olanaklarını masaya yatıran sektör İran pazarından pay almak için kolları sıvadı.

Türkiye ve İran arasındaki ilişkilerde ambargonun kalkmasıyla yeni bir döneme girileceğini vurgulayan Gemi ve Yat İhracatçıları Birliği Başkanı Başaran Bayrak "Ambargonun kalkacak olması sektörümüz için önemli fırsatlar yaratıyor. Bu ülkede önemli bir rol oynayabiliriz, İran'la ihracatımız henüz istediğimiz seviyelerde değil. Bunu yeni dönemde artırmak istiyoruz” dedi. İkili iş görüşmelerini de değerlendiren Başaran Bayrak, "heyetimizi 50ye yakın İranlı şirketle buluşturduk. Ticari ilişkilerimize yeni bir boyut kazandıracağımıza inanıyoruz. İran tarafı bizden finansal destek de bekliyor. Bu destek barter ticareti ile sağlanabilir” diye konuştu.

Gemi ve Yat Sektöründe düzenlenen İran sektörel ticaret heyeti 24-27 Aralık 2016 tarihleri arasında 8 firmadan 10 temsilcinin katılımı ile Tahran'da gerçekleştirildi.

Heyet Katılımcıları:

1 - AGANTUR YATÇILIK SAN. VE TİC. A.Ş. 
2 - ÇELİKTRANS DENİZ İNŞAAT LTD. ŞTİ. 
3 - ELKON ELEKTRİK SAN. VE TİC. A.Ş. 
4 - YAF DİESEL GEMİ YEDEKLERİ DIŞ TİC. LTD.ŞTİ. 
5 - LOÇA MÜHENDİSLİK GEMİ MAK. VE PLASTİK GIDA SAN. TİC. LTD. ŞTİ. 
6 - GÜVEN KEPÇE MAKİNE İÇ VE DIŞ TİC. LTD. ŞTİ. 
7 - ARTI MÜHENDİSLİK İNŞAAT TAAHHÜT GEMİ SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ. 
8 - ÇEKSAN GEMİ İNŞA, ÇELİK KONSTRÜKSİYON SAN. VE TİC. A.Ş.

Editör: TE Bilişim