“Gemi İhtisas OSB’den Esnaf ve Sanatkâr Nasıl Yararlanabilecek!”

CHP’li İl Genel Meclis Üyesi Bahar Doğan yazılı bir açıklama yaparak yanlış anlaşıldığını ve amacının işsizlerin nasıl istihdam edileceğinin ve esnafın nasıl faydalanacağının tartışılması gerektiğini belirtti. 

Doğan, yapmış olduğu açıklamasında şu ifadelere yer verdi;
 
“07.07.2009 Salı günkü İl Genel Meclisi toplantısında ek gündemle gelen İstanbul ve Marmara, Ege, Akdeniz, Karadeniz Bölgeleri Gemi Sanayicileri Derneği tarafından kurulması Çiftlikköy ilçesinde düşünülen 140 hektarlık Gemi İhtisas Organize Sanayi Bölgesine tepki amaçlı yaptığım konuşma basında çıktığı kadarıyla sanki OSB ye karşıymışım gibi anlaşılmakta. Bu nedenle bu açıklamayı yapma gereği hissettim. Benim tepkim Gemi İhtisas Organize Sanayi Bölgesine değil. Ben 1996 yılında ilk OSB kurulması teklifi yapan biriyim. Nasıl karşı olabilirim. Bilakis tam destek. Benim tepkim Merkezi İstanbul da olan derneğin kuracağı Gemi İhtisas OSB de Yalova Ticaret ve Sanayi Odası ile Esnaf ve Sanatkârının Yararlanması Nasıl Sağlanacağına ve Yalova’da işlerin sessiz sedasız kamuoyunda tartışılmadan götürülmeye çalışılmasına. Tersanelerde de öyle oldu. Herkese iş, aş dediler. Tüm esnaf, sanatkâr, hizmet sektörü ihya olacak dediler. İnandık. Yalova’yı yöneteler de Subaşı Belediye Başkanının feryadına kulak tıkayarak tüm yasal sırları zorladılar. Ve tersaneler kuruldu. Peki Yalova’da şimdi işsiz yok mu? Tüm esnaf, sanatkâr, hizmet sektörü ihya oldu mu? Herkes mutlu mu gelinen sonuçtan. Şimdi artık bizlerin dikkatli olalım uyarılarımıza karşı da “engelleyenleri engelleyin” diyerek bizi halka şikâyet eden AKP Yalova Milletvekili Sayın İlhan Evcin“Yalova Geleceğini Tartışıyor” konulu panelde Altınova’da ki tersane bölgesinin Yalova halkına altın tepside sunulduğunu, yatırımı yaparken verdikleri sözlerinin arkasında durmaları lazım diyerek tersanecileri sözlerini tutmaya ve samimiyete davet etmiştir. Sayın vekil gecikmeli de olsa tersanelerden ders çıkartmış CHP nin dikkatli ve tedbirli olalım noktasına gelmiştir. Demek ki Yalova Tersanelerden umduğunu bulamamıştır. Çiftlikköy’de kurulmak istenen Gemi İhtisas Organize Sanayi Bölgesine gelince;
 
1-Talepte bulunan derneğin merkezi İstanbul.
2-Bu durumda Yalova’daki esnafımızın, sanatkârımızın ve halkımızın iş ve istihdam beklentisi nasıl sağlanacak?
3-Yalova Ticaret ve sanayi odası ile Yalova Gemi Sanayicileri Derneği ve üyelerinin etkin olması nasıl sağlanacak?
4-OSB lerde resmi kurum olmadan istimlak yapılabilir mi?
5-Özel İdarenin katılım payı % 50 olursa Yalova açısından daha iyi olmaz mı?.
6- Özel İdare, Yalova Ticaret ve Sanayi Odası ile Yalova’da kurulu olan başka sanayi dernekleri birlikte belirtilen alanda OSB kuramaz mı?
 
İşte bu soruların en doğru cevabını bulmak zorundayız. Aksi takdirde İş bittikten sonra “sözlerini tutmaya ve samimiyete davet ediyorum”demenin hiçbir anlamı yoktur. İşi baştan sağlama almak gerek. Yoksa tersanelerdeki gibi Yalova adına bekleneni bulamayız” dedi.

Editör: TE Bilişim