"İflas Olmaz, El Değiştirmeler Olabilir"

Geçtiğimiz Perşembe günü DTO'da yapılan ve Baltık Exchange tarafından düzenlenen Denizcilik Piyasaları Paneli'nde Türk Gemi İnşa Sanayiinin durumu hakkındaki bir soruyu cevaplandıran DTO Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kalkavan; Türk Gemi İnşa Sanayiinin zor günler geçirdiğini vurguladı. Kalkavan; "El değiştirmeler olabilir, ama iflas beklemiyorum" dedi. 

Kalkavan; yabancı uzman panelistlerin katıldığı "Denizcilik Piyasaları Paneli"nde Tersanelerde iflas beklemediğini söyleyerek Türkiye'de gemi inşa siparişi veren yabancıların yüreğine su serpti.

"Yeni tersanelerin hepsi tamamlanmaz"

Kalkavan; krize rağmen yeni inşa edilmekteolan çok sayıda tersanenin akibetinin sorulması üzerine; "Türkiye'de yeni inşa edilen tersanelerin hepsinin tamamlanacağını düşünmediğini" söyledi.

92 tersaneden 72'sinin siparişleri olduğuna değinen Metin Kalkavan; "Yeni inşa edilmekte olan 66 tersanenin tamamının yakın gelecekte bitirileceğini sanmıyorum. Türkiye'de gemi inşa zor günler geçiriyor. Hükümetimizin, diğer gemi inşa ülkelerinin bugünlerde yapmakta oldukları gibi bizlere bir şans vermesini bekliyoruz.  Biz gemi inşa ülkesi olarak en zor durumda olanlardan ve gizli veya açık  hiç bir şekilde  sübvanse edilmeyenlerden birisiyiz. Market iyiyken sorun yoktu, ancak bugünlerde durum çok zor. Biz durumumuzu hükümete açıklayıp onları ikna etmeye çalışıyoruz. Bu konuya eğileceklerini umuyoruz çünkü sözkonusu olan gerçekten büyük bir endüstri. Küçük değil. İflasların olacağını sanmıyorum. El değiştirmeler olacaktır. Ama iflas; ben hiç bir tersane için beklemiyorum. Dediğim gibi çok zor günler geçiriyoruz Bankalarımızda toksik kağıtlar yok. Konsolidasyon olacaktır. Ama küçük bir bölümde iflas riski olsa da onların da el değiştireceğini ama iflas olmayacağını düşünüyorum"  dedi.

Editör: TE Bilişim