Ulaştırma Bakanlığı’nın himayelerinde 24-25 Ekim 2011 tarihinde YTÜ Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi’nin organize etiiği “1. Uluslararası Gemi İnşaatı ve Denizcilik Sempozyumu (INT-NAM 2011)”, Denizcilik Müsteşarı Sayın Hasan NAİBOĞLU ile Sempozyum Başkanı  Prof. Dr. Ahmet D. ALKAN, Fakülte Dekanı Prof.Dr. Bahri ŞAHİN, Gelişim Üniversitesi Rektörü ve YTÜ Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Mesut GÜNER,  Türk Loydu Vakfı Başkanı ve YTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tamer Yılmaz ve DTO Başkanı Metin KALKAVAN’ın açılış konuşmalarıyla başladı.

Sempozyuma çok sayıda yerli ve yabancı bilim adamının katıldığı ve ilginin beklenenin oldukça üzerinde olduğu belirtildi.

İki gün devam edecek olan Sempozyum kapsamında 16 değişik ülkeden 40’ın üzerinde farklı kurumdan 162 delegenin teknik ve bilimsel katkısının sunulacağı 70’in üzerinde bildiri sempozyumda yer alacak.

Bildirilerin konuları Hidrodinamik, Deniz Taşımacılığı, Gemi İnşaatı, Gemi Dizaynı, Deniz Yapıları ve Güvenlik, Gemi Sevk Sistemleri, Enerji Verimliliği, Gemi Makineleri ve Denizciliğin diğer alanlarında yoğunlaşıyor.

İlk gün akşamı YTÜ Hisarüstü Sosyal Tesislerinde katılımcılar onuruna Gala yemeği verildi.

Editör: TE Bilişim