Gelir İdaresi Başkanlığı’ndan GİSBİR’e Ziyaret

Gelir İdaresi Başkanı Adnan ERTÜRK, İstanbul Vergi Dairesi Başkanı Bekir Bayrakdar ve beraberlerindeki heyet, 25 Şubat 2016 tarihinde Türkiye Gemi İnşa Sanayicileri Birliği (GİSBİR) Genel Merkezi’ni ve Tuzla Tersaneler Bölgesi’ni ziyaret etti.

GİSAŞ Gemi İnşa Sanayi A.Ş. rıhtımında başlayan ziyaret, römorkör ile Tersaneler Bölgesi’nin denizden gezilerek görülmesi ve sonrasında Sedef Tersanesi’ne ziyaret gerçekleştirilmesi ile devam etti. Heyet, Sedef Tersanesi’ni ziyareti sırasında, ihraç edilmek üzere inşasına başlanan bir yüzer havuzun omurga konma törenini de izleme fırsatını buldu.

Öğle yemeği sonrasında GİSBİR Toplantı Salonu’nda, Gelir İdaresi Başkanı Adnan Ertürk ve beraberindeki heyete, GİSBİR Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kıran, İMEAK Deniz Ticaret Odası Başkanı Metin Kalkavan Gemi ve Yat İhracatçıları Birliği Başkanı Başaran Bayrak ve eşlik eden heyet tarafından Denizcilik Sektörünün Vergisel Sorunları ve Çözüm Önerileri başlıklı 11 maddelik bir rapor sunuldu.

5 saat süren toplantıda, sorunlar ve çözüm önerileriyle ilgili verimli ve sonuç odaklı görüş alışverişleri gerçekleştirildi. Gelir İdaresi Başkanı Adnan Ertürk’e, GİSBİR ziyareti anısına bir anı objesi takdim edildi.
Editör: TE Bilişim