8 Aralık 2017 tarihinde Antalya’da Ares Tersane’sinde düzenlenen tören ile Katar’a teslim edilen ve Türk Loydu askeri gemi kurallarına göre inşa edilen Ares 150 Hercules OPV Açık Deniz Karakol gemisinin, dünyanın en hızlı açık deniz karakol gemisi olduğu belirtildi.

Antalya Serbest Bölge’de faaliyet gösteren Ares Tersanesi tarafından inşa edilen kompozit gövdeli, 48 metre boyundaki Ares 150 Hercules açık deniz karakol gemisi 8 Aralık Cuma günü düzenlenen tören ile Katarlı yetkililere teslim edildi. Ares 150 Hercules, 37 saatte deniz mili (68.5 kilometre) hız yapabiliyor.

Katar İçişleri Bakanlığı sahil güvenlik gemileri projesi 5 adedi 24 metre boyunda Ares 75 Hercules süratli karakol botu, 10 adedi 34 metre boyunda Ares 110 Hercules süratli karakol botu ve 2 adedi de 48 metre boyunda Ares 150 Hercules açık deniz karakol gemisinden oluşuyor. 'Ares 150 Hercules', dünyanın en hızlı açık deniz karakol gemisi ve Türkiye'de bugüne kadar inşa edilmiş en büyük kompozit gövdeli gemi unvanına sahip. Gemi, hizmete girmesinin ardından 37 deniz mili azami süratiyle Katar Körfezi ve okyanuslarda operasyon yapabilecek. Askeri alanda kullanılacak olmasına rağmen oldukça konforlu ve lüks inşa edilen geminin içi lüks otel odalarını aratmıyor. VIP kamaralardan dinlenme salonlarına, kaptan köşküne kadar birinci sınıf malzemelerin kullanıldığı gemi, Katarlı yetkilileri de kendine hayran bıraktı.

Proje kapsamında inşa edilen gemilerin tamamı Türk Loydu Askeri Gemi Kurallarına göre inşa edildi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Katar İçişleri Bakan Vekili Tuğgeneral Al-Khulaifi, Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Ares Tersanesi ve Ticaret A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Kerim Kalafatoğlu, Türk Loydu Genel Müdürü Alper Eralp ile bürokratlar ve davetlilerin katıldığı teslim töreni sonrasında konu hakkında bir açıklama yapan Türk Loydu Yönetim Kurulu Başkanı Cem Melikoğlu; “Dost ve müttefik ülke Katar için inşa edilen bu karakol gemilerinin; dizayn ve inşa kontrolü, malzeme ve ürün sertifikasyon hizmetlerini gerçekleştirerek, 50 yıllık tarihine 100’den fazla askeri geminin klaslanmasını sığdıran Türk Loydu, bugün hizmetlerine yurtdışında da başarı ile devam etmektedir. Düzenlenen tören ile Katar’a teslim edilen Yüksek Hızlı Karakol Gemilerinin Türk Loydu tarafından klaslanması için değerli katkıları bulunan Ares Tersanesi ve Türk Loydu yönetici ve çalışanlarına teşekkür ettiklerini” belirtti.

Editör: TE Bilişim