Ulaştırma Bakanı İsmet Yılmaz: "Daha çok yapılacak işimiz var''

Ulaştırma Bakanı İsmet Yılmaz, Tuzla'da SNR Holding'e ait İstanbul Tersanesi'nde yapımı tamamlanan ''M/T AYŞE-S'' adlı geminin denize indiriliş törenine katıldı.

Yılmaz, törende yaptığı konuşmada, Hükümet'in denizcilik sektöründe gerçekleştirdiği icraatı anlattı.
 
Çıkardıkları kanunları uygulamaya sokmak için gece gündüz çalıştıklarını belirten Yılmaz, ''Her ne yaptıysak doğru yaptık. Ancak, daha çok yapılacak işimiz var'' diye konuştu.

Hükümet olarak önemli işlere imza attıklarını ve Türkiye'de hizmetin her alanda kendini hissettirdiği ifade eden Yılmaz, ''Herkes değişik işlerle Türkiye'ye hizmet ediyor. Mühim olan kanunu çıkarmak değil uygulamaktır. Ülkemizin denizciliği dünden daha iyi, ancak yarın bugünden daha çok güzel olacak'' dedi.

SNR Holding İcra Kurulu Başkanı Atilla Çiftçi de İstanbul Tersanesi'nde kızağa konulduktan sonra yaklaşık 500 işçinin, 5 aylık geceli gündüzlü çalışmasıyla yapımını tamamladığı M/T AYŞE-S gemisinin, dünya tersanelerinde yapımı ender olarak gerçekleştirilebilen buz notasyonu ile yüksek teknolojinin tüm imkanlarına sahip üstün nitelikli bir gemi olduğunu söyledi.

Tersanede saç kesim çalışmalarına geçtiğimiz Eylül ayında başladıkları AYŞE-S'in, 5700 DWT'lik, ''IMOO II'', ''Ice Class 1A'' özelliklerine sahip kimyasal, paslanmaz bir tanker olduğuna dikkati çeken Çiftçi, yük tanklarının tamamen paslanmaz çelikten inşa edilmesinin ise geminin taşıyabileceği yükleri çeşitlendirdiği gibi taşıma kabiliyetini artırdığını ve ömrünü uzattığını bildirdi. 

Çiftçi, geminin 80 santimetre buz ile kaplı denizlerde ilerleyebilecek şekilde dizayn ve inşa edildiğini kaydetti.

Konuşmaların ardından, Ulaştırma Bakanı İsmet Yılmaz'a şirket yöneticileri tarafından günün anısına bir plaket verildi.

Bakan Yılmaz, daha sonra AKP İstanbul Milletvekili Kemal Yardımcı ve şirket yetkilileriyle birlikte kurdele keserek gemiyi denize indirdi.

Kaynak: Ulaştırma Bakanlığı Web Sitesi www.ubak.gov.tr

Editör: TE Bilişim