Deniz ticaret endüstrisine dizel ana makineler üreten belli başlı firmalardan olan Cummins, 4000 HP (2983 Kw) gücünde QSK95 kodlu yeni ana makinesini sektöre tanıtmaya hazırlanıyor.

Makine, bugüne kadar ticari gemiler için için dizayn  edilmiş en güçlü yüksek devirli ana makine olma özelliğine sahip.

SeaNews Turkey'de yer alan habere göre, 95 litrelik 16 silindire sahip ana makine Seymour Makine Fabrikasında üretildi, makine 2014 yılında uygulamaya başlanacak EPA Tier 4 düşük emisyon kuralları ile de uyumlu.

Cummins Ticari Denizcilik Bölümü Genel Müdürü Jenny Bush, yaptığı açıklamada şunları söyledi: ' QSK95 makine Cummins müşterilerinin pervane tahrikinde, yardımcı makine ve jeneratör setlerinde giderek artan daha güçlü makineler ihtiyacını karşılayacak. Bu makineler 3200 HP-4000 HP aralığında olacak. QSK95 yüksek çalışma saati gerektiren zorlu koşullarda çalışan römorkör, iç sular çeki tekneleri, açık deniz destek gemileri, yolcu taşımacılığı, tarak gemileri, kısa mesafe yük taşımacılığı ve kıyısal tankerlerde kullanılabilecek' dedi.

Daha önce orta devirli gemi ana makinelerine mahsus olan bir güç çıkışına sahip olabilen QSK95 sınıfı ana makine, daha az ilk yatırım masrafı gerektirmesiyle avantaj sağlayacak. Aynı zamanda daha az yer kaplayacak ve yakıt tasarrufu sağlayacak. Daha uzun hizmet süresi ve daha maliyet-etkin yeniden inşa imkanı ile daha ileri derecede ekonomik avantajlar sunacak.

 

Editör: TE Bilişim