İnsan ve çevre faktörünü en üst düzeyde sağlamayı hedeflediklerini belirten Elif Artan, ‘Amacımız kaliteli hizmet. İnşaası süren gemileri aynı şekilde bünyemizde toplayarak filo sayımızı genişletmeyi istiyoruz' dedi.
Yıldırım Holding bünyesine katılan Marmara Tersanesi, çok ciddi bir yatırımla üretim kalitesini ve pazar payını artırarak başarıya ulaştı.
Marmara Tersanesi Genel Müdürü Elif Artan, bu başarıya ulaşmalarının, küresel krizin baskısını hızla artırdığı bir döneme denk geldiğini belirterek, "Körfez ilçesinde 1972'den beri faaliyetine devam eden Marmara Tersanesi AŞ, 2007 Mayıs ayı itibariyle Yıldırım Holding bünyesine katılarak faaliyetlerine bu çatı altında devam etmektedir. 2003 yılında Yıldırım Holding olarak girdiğimiz gemi inşa sektöründe, Marmara Tersanesi'nde bugüne kadar çeşitli tonajlarda 10 tane kimyasal tanker inşa ederek bunları işletmemiz bünyesine devretmiş bulunmaktayız" dedi. Bundan sonraki dönem için plan-proje ve onay şeklini almış çeşitli tonajlarda kimyasal tanker ve genel yük gemilerinin sözleşmelerinin sürdüğünü belirten Artan, "Marmara Tersanesi'nin altyapısını yenileyip kuvvetlendirerek daha verimli çalışmayı hedef haline getirmiş bulunuyoruz" diye konuştu.
Kalite vazgeçilmez misyon
Hedeflerinin insan ve çevre faktörünü en üst düzeyde, sağlıklı ve bilinçli bir şekilde sağlamak ve kaliteli bir hizmet vermek olduğunu vurgulayan Elif Artan, bunun vazgeçilmez misyonları olduğunu belirterek inşaası devam eden gemileri aynı şekilde bünyelerinde toplayarak filo sayılarını genişletmeyi amaçladıklarını söyledi. Küresel krizin etkilerinin sürdüğü bu dönemde amaçlarının mevcut istihdam sayısını koruyarak çalışanlarını mağdur etmeden yollarına devam etmek olduğunu açıklayan Elif Artan, "Şubatta denize indirilen 6400 dwt'lik YM Mercury gemisi 2 gemiden oluşan bu serinin birincisi. NB83 numaralı eş gemisi ağustosta denize indirilmiş olacak. Gemilerimizin ortalama inşa aşaması 10 ile 14 ay arası ve yüzde 90'ı kızak üstünde tamamlanarak inişe hazır konuma getirilir. Geri kalanı denize inişten hemen sonra, yaklaşık 40 günde tamamlanır" dedi. Dünya denizcilikteki olumsuzlukların ortadan kalkabilmesi için, ihtiyaç fazlası yaşlı gemilerin hurdaya gönderilmesinin kaçınılmaz olduğunun altını çizen Artan, "Marmara Tersanesi bir takımdır. Bizler için mücadele daima başarılı olmaktır" dedi.
Marmara Tersanesi'nde gemi inşaatları planlı olarak sürüyor
Şubat ayında denize indirilen 6.400 dwt'lik YM Mercury iki gemiden NB083 kızak numaralı olan ikinci gemi, ağustos ayında denize indirilecek. NB084 ve NB083 kızak numaralı olarak gösterilen 8.500 dwt'lik iki kimyasal tanker türü geminin belirtilen denize indirilme tarihleri internet sayfasında yer alan bilgilere göre Haziran 2011 ve Mart 2012. Sitede Marmara Tersanesi'nde 3 adet 12.500 dwt'lik kuru dökme yük gemisi inşaatının yer aldığı ve ilk geminin Aralık 2010, ikincisinin ise Mayıs 2011'e göre planlandığı kaydediliyor.
Editör: TE Bilişim