Cemre Tersanesi’nde inşa edilen arabalı feribot denize indirildi

Norveçli feribot firması Havyard Group için Altınova Cemre Tersanesi’nde inşa edilen arabalı feribot denize indirildi. 

Altınova ilçesindeki tersaneler bölgesinde faaliyet gösteren Cemre Tersanesi'nde inşa edilen 115 metre uzunluğunda 180 araç kapasiteli "Fyord1" isimli arabalı feribotun denize indirilmesi dolayısıyla tören düzenlendi. 

Görüntünün olası içeriği: bir veya daha fazla kişi ve açık hava

“TÜRKİYE’DE REKOR”

Cemre Tersanesi Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Gülcek, Havyard Group firması için 4i'inci gemiyi yaptıklarını söyledi. Bunun Türkiye'de bir rekor olduğunu belirten Gülcek, "Tek firmaya yapılan en çok gemi olma özelliğinde. Yapmış olduğumuz gemi 180 araba kapasiteli. Bateri sistemli olacak. Yalnızca bateri ile çalışacak. Bu Havyard'ın aynı zamanda ilk feribot dizaynı olmuş oluyor" diye konuştu. 

Görüntünün olası içeriği: 4 kişi, Orhan Gülcek dahil, gülümseyen insanlar, ayakta duran insanlar ve açık hava

“SON TEKNOLOJİ GEMİLER” 

Teknoloji kapasiteli gemiler yaptıklarını dile getiren Gülcek, "Türkiye'de öncü firmalardan birisi olmaya devam ediyoruz. İnşallah önümüzdeki zamanlarda daha iyi gemiler yapacağız. Son derece teknolojik gemiler yapıyoruz. 2019 yılında bu tür birçok gemi teslim etmiş olacağız Allah'ın izniyle" dedi. 

Görüntünün olası içeriği: gökyüzü ve açık hava

GENİŞ KATILIM 

Geminin denize iniş törenine, Havyard Group AS CEO’su Geir Johan Bakke ve eşi Kristin Remöy, Cemre Tersanesi Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Gülcek eşi Aysel Gülcek ve kızları Zeynep Su Gülcek, Havyard Group CFO’su Pål Aurvåg ve eşi Maria, Havyard Group’dan katılımcılar, başta proje müdürü Emre Toftar olmak üzere Cemre Tersanesi yönetici ve çalışanları katıldı. Feribotu denize iniş kandelasını Zeynep Su ve Kristin Remöy kestiler. 

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, gülümsüyor

GEMİNİN ÖZELLİKLERİ 

Fjord1’a yapılan “HADAROY” isimli Feribot’un toplam boyu 111 metre, genişliği ise 17 metredir. Gemi hızı 10 knots olup, motor gücü 4 X 500kW ‘tır. Gemi, ihtiva ettiği 2 x ( 500 to 2000) kWh batarya kapasitesi ile kendi sınıfının önemli örneklerinden biri olmaktadır. 

5 GEMİDEN BİRİSİ 

Norveç’te hizmet verecek olan gemi 399 yolcu ve 120 araç kapasitesine sahiptir, araç güverteleri her iki güverteden de giriş ve iniş sağlayacak şekilde tasarlanmıştır. 

Denize indirilen gemi, Cemre Tersanesinde aynı tip üretilmesi için sözleşmesi imzalanan 5 adet geminin ilk teslimatıdır. Tersanede ayrıca devam eden feribot, balıkçı, Rüzgâr Destek Gemileri projeleri üretimleri başarı ile devam etmektedir. 

Görüntünün olası içeriği: okyanus, gökyüzü, dağ, açık hava, su ve doğa

Editör: TE Bilişim