Louis Dreyfus Cemre Tersanesi'ne rüzgar çiftliği gemisi sipariş etti 

Louis Dreyfus Armatör Grubu, Paris, Fransa;  Stord, Norveç'deki  Salt Ship Design'ın tasarımı bir servis operasyon gemisi (SOV) sipariş etti. Yeni SOV Türkiye'de Cemre Tersanesi tarafından inşa edilecek ve gemi 2018'in dördüncü çeyreğinde teslim edilecek.

Gemi Danimarka DONG Energy Wind Power A/S tarafından kiralanacak ve  Alman sahillerinin açıklarındaki 4 rüzgar çiftliğinde (Gode Wind 1 & 2 Borkum Riffgrund 1 & 2) rüzgar çiftliği teknisyenleri tarafından rüzgar türbinlerinin bakımı için kullanılacak. 

Geminin mürettebatına ek olarak minimum 60 teknisyen ağırlama kapasitesi ve  en modern konfor koşullarını (münferit  kabinler, spor salonu, sinema, vb) sunan bir tasarımı var. İyi hava koşullarında, teknisyenler özel tasarlanmış en son teknoloji ağır denizlerde personelin emniyetli ve hızlı transferini sağlayacak dinamik hareket dengeleyici borda iskelesine sahip bir yavru gemi ile emniyetli bir şekilde rüzgar türbinlerine taşınacaklar.

Salt ile tam bir tasarım ve mühendislik paketini tedarik edecek sözleşme, şirketin açık deniz rüzgar çiftliği  segmentinde ilk sözleşmesi.

LDA  "Geminin çevresel etkilerini sınırlamak ve bir dizel motor ve bataryalar kullanarak hybrid dümen sistemi gibi operasyon maliyetlerini düşürmek için en iyi gemi inşaa ve inovasyon seçimlerini yaptık" dedi.

Bu yeni gemi Fransız RIF bayrağı taşıyacak ve  16 Fransız zabitine iş sağlayacak şekilde en az 8 zabitten oluşacak 20-25'er kişilik 2 ekip tarafından kullanılacak. 

Gemi ana özellikleri:

Uzunluk: 83.00 m
Genişlik: 19.40 m
Kalıplı Derinlik: 7.00 m
Yaz Draftı (tasarım): 5,00 m
Pervane: Dizel elektrik, Dinamik konumlandırma DP2
Kapasite : 60'dan fazla rüzgar çiftliği teknisyeni dahil 90 kişi 

Gemi transfer özellikleri:

8 teknisyen ve  1 ton yük kapasiteli bir yavru gemi
Bir hareket telafi borda iskele (19 m aralığında abt)
Bir hareket telafi vinç (23 m'de 1 ton) (Fulya T.İ.-Kaptan Haber Ajansı)

Editör: TE Bilişim