Seanews Turkey'de yer alan habere göre, Rusya'nın 10. büyük şirketi Norilsk Nickel için inşa edilen 170 metre uzunluğundaki tanker, Wismar'a ait Nordic Yards tersanesinde sahibine teslim edildi. Geminin Arktik Denizinde Murmansk ile Dudinka arasında 10 Ekim tarihinden itibaren sefer yapacağı belirtildi. Gemi, buzkıran özelliği sayesinde -50 dereceye kadar sıcaklıkta ve 1,5 metreye kadar kalınlıktaki buzda seyir yapabiliyor.

Gemi, Nordic Tersanesinin 2009 yılında el değiştirmesinden sonra teslim ettiği ilk gemi oldu. Gemi çift cidarlı olma özelliğine de sahip. Gemi 100 Milyon Euro'ya mal oldu. Geminin inşası 15 ay sürdü. Gemi, yılın 12 ayında Arktik sularında hizmet verebilme özelliğine sahip. 18.500 DWT kapasitesine sahip olan gemi 20.600 metreküp taşıma kapasitesine sahip. Geminin gondola tip pervanesi 360 derece dönebiliyor ve gemiye mükemmel manevra yeteneği sağlıyor. Açık denizde 15,3 Knots hız yapabilen gemi, 2 knots süratle 1,5 metrelik buzu kırıp gidebiliyor.

Gemi, Norilsk Nickel'in Wismar'a inşa ettirdiği NORDIC AT 19 tipindeki gemilerden beşincisi. Şirket, bu gemilerden yeni sipariş vermedi. Tersane iki açık deniz platformu inşa edecek.

Gemiyi teslim alan Norilsk Nickel maden şirketi, Rusya'nın en büyük 10 şirketinden biri. Şirket, nikel ve paladyum üretiminde dünya lideri.

Nordic Tersanelerinin sahibi ve genel müdürü olan Vitaly Yusufov, "Bugün teslim ettiğimiz tanker yenilikçi ve özel bir gemi, bu gemiyi Norilsk Nickel'e teslim etmekten dolayı gururluyuz. Çalışanlarımız birinci sınıf işçilikle bu gemiyi ürettiler, partnerimiz her türlü iklim koşulunda bu gemiye güvenebilir" dedi.

 

Editör: TE Bilişim