Marmaris'in Bozburun Beldesi'ndeki Yeşil Ada üzerine beldenin simgesi bir gulet yaptırmak için çalışma başlatıldı.

Belediye Başkanı Salih Taşkın, Müskebe adıyla da bilinen adada, tarihi kalenin yanına her açıdan görülebilecek ışıklandırılmış bir tekne inşa etmek için Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'ndan onay beklediklerini söyledi. Açık denizde seyreden tüm teknelerden görülebilen Yeşil Ada'ya yörenin ünlü guletini simge olarak yerleştirmeyi tasarladıklarını belirten Başkan Taşkın, “Bozburun denildiğinde akla ilk gelenlerden biri guletlerimiz. Bu tekneleri artık yurt dışına da ihraç ediyoruz.

Bu nedenle de Bozburun'a kara ve deniz yolundan girerken en hakim noktadaki Yeşil (Müskebe) Ada üzerine 25- 30 metre büyüklüğündeki bir gulet yerleştirmeyi düşündük. Tekne içine de paneller yerleştirerek güneş enerjisi ile aydınlatmayı sağlayacağız. Ayrıca rahatsız edici olmayan bir müzikle belki de Türkiye'de bir ilki gerçekleştirmiş olacağız. Herkes adaya akın edecek, bu güzelliği izleyecek. Bölge arkeolojik SİT kapsamında. İsteğimiz kurulun projeye izin vermesi. Amacımız buradaki doğallığı bozmak değil tarihle kültürümüzü birleştirmek. Bölgemize gelen turist sayısını artırmak” dedi.

Yörede dokuz ayrı ada bulunduğunu ve tarihi açıdan bölgenin çok zengin olduğunu da kaydeden Salih Taşkın şunları söyledi: “Yeşil Ada'da kale, Kisilece'de kilise kalıntısı, Kamaria'da tarihi kalıntılar var. Ayrıca Kızılada, Zeytin Adası, Koca Ada, Uzun Ada, Topan Ada ve Tavşanbükü adaları denizimizi sanki dekore ediyor. Denizimiz çok güzel ve temiz. Devletin buralara biraz yardım elini uzatmasını, özellikle Turizm Bakanı'mızın Bozburun'a gelmesini istiyoruz.

Ankara'ya gidiyoruz, bakanımıza anlatıyoruz ama anlamıyor. Bal yemeden balın tadını anlamak mümkün değil. Kendisini buraya davet edeceğiz. Zaten Aydınlı hemşehrimiz. Kolaylıkla olmasa zorla getireceğiz. Bir kere bu tarihi adaları görmesi lazım. Hazırlayacağımız röleve çalışmalarını gördükten sonra dikkatini çekeriz.”

Microsoft'un kurucusu Bill Gates ve Rus milyarder Abramoviç'in her yıl Bozburun koyuna geldiğini ve birkaç gün kaldığını söyleyen Başkan Taşkın, “Eski Bozburun'u koruyoruz. Harika bir denizimiz var. Göcek doldu, diğer turistik yerler betonlaştı, denizleri kirlendi. Ama bizim denizimiz tertemiz. Acelemiz yok. Her yıl daha fazla insan bu cenneti keşfedecek. Yatırım, villa yapmak isteyenlere de destek veririz” dedi.

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim