İhsan Kalkavan, tersane yatırımını iptal etti

Eski BJK yöneticisi İhsan Kalkavan'ın sahibi olduğu Beşiktaş Denizcilik Grubunun, Adana-Yumurtalık Serbest Bölgesinde gerçekleştirmeyi planladığı bir süredir çalışmalarını sürdürdüğü tersane yatırımını iptal ettiği bildirildi.

Yumurtalık Serbest Bölge Müdürü Muharrem Pusat, 2008 yılının başlarında tersane kurmak için çalışmalara başlayan grubun kendilerinden 320 bin metre kare alan kiraladığını söyledi.

Bu süre içerisinde yaptıkları çalışmalar kapsamında ÇED raporunu da alan grubun krizi gerekçe göstererek yatırımını iptal ettiğini kendilerine bildirdiğini ifade eden Pusat, şöyle konuştu:

"Kriz nedeniyle, bölgede yatırım kararı alan Palyat Denizcilik yetkilileri de faaliyet sözleşmelerini iptal ettiklerini bildirdi. Bölgede daha önce de Med Marine ve Hisarlı denizcilik tersane yatırımlarından vazgeçmişlerdi. Bugüne kadar yatırımlarını iptal eden 4 firma ÇED toplam 2 milyon dolarlık harcama yapmıştı."

Pusat, bölgede halen Akbaşoğlu Denizcilik Grubu'na bağlı Akdeniz Gemi İnşa Sanayi ve Ticaret AŞ'nin faaliyette olduğunu ifade ederek, Tersan Tersanecilik ile Ugod Uğursan'ın yatırım yapmak için çalışmalarını sürdürdüklerini kaydetti. Yumurtalık Serbest Bölgesinde 320 bin metre kare alan kiralayan BJK Denizcilik buraya Akdeniz'in en büyük bakım ve onarım tersanesini kuracaktı.

Birinin uzunluğu 400, eni 70 metre, diğeri ise uzunluğu 350 eni 70 metre olan iki havuz inşaa edilecekti.

Uçak gemisinin de havuzlanabileceği tersanede, yılda 400 bin DWT'lik 100 geminin bakım ve onarımının yapılması, ayrıca 2 geminin de inşaa olunması hedefleniyordu.

100 milyon dolar harcamayla kurulacağı ve 3 yıl içerisinde tamamlanacağı duyurulan tersanede, yaklaşık 3 bin kişi istihdam edilecekti.

Editör: TE Bilişim