Beşiktaş Denizcilik'ten Dev LPG Hamlesi

Beşiktaş Şirketler Grubuna ait Beşiktaş Gemi İnşaa A.Ş , İtalyan Gas & Heat firması ile 4 adet 3360 cbm kapasitesinde gas tankeri inşaa etmek üzere anlaşma imzalıyor.

2009 ve 2010 yıllarında Yalova Altınova bölgesindeki Beşiktaş Tersanesinde inşaa edilicek olan gemiler 2010 yılı başından itibaren teslim edilecek.

İnşaa edilicek gemilerin toplam inşaa bütçesi 60.000.000 Avro olarak açıklandı.

Dünya çapında önemli bir LPG gemi , LPG tank ve LPG kargo sistemleri inşaa kuruluşu olan Gas & Heat şirketi inşaa edilecek gemilerin kardeş LPG gemilerini 2006 ve 2007 yıllarında Ereğlideki Madenci tersanesinde başarı inşaa ettirip teslim aldı.

Beşiktaş Grup CEO'su Yavuz Kalkavan, DenizHaber.Com'a yaptığı açıklamada "Avrupadaki gemi inşaa firmaları ve Armatörlük kuruluşları ile sağlam ilişkiler geliştirip özellikle küçük ve değeri yüksek gemi inşaa projelerini kazanarak uzun dönemde başarı sağlanabileceği düşüncemiz doğrultusunda  imzalanacak projeler Beşiktaş Gemi İnşaa A.Ş’nin LPG piyasaları gibi yeni ve özel piyasalara başarı ile  girişini simgelemektedir." dedi.

Projelerin kontrat imza merasimi 28 Mart Cumartesi günü Expoship fuarında saat 12.00’de Beşiktaş Tersanesi standında gerçekleşecektir.

İnşaa edilicek gemilerin genel özellikleri;

Yük Taşıma Kapasitesi : 3811 dwt

Tank Kapasitesi:   3361 cbm

Ana Makina Tipi:   2040 kw Wartsila

Sefer Sürati:    14.0  deniz mili

Klas Kuruluşu:   İtalyan Rina ve Amerikan ABS Kuruluşları.

Taşıyacağı Yükler:  Propilen - Vinil Klorür- Buton gibi LPG türevi yükler.

Editör: TE Bilişim