AYSHİPS'in   Son Nesil Gemi İnşaatının Sac Kesimine Başlandı

Aydın Deniz Işletmeleri A.S.nin (AYSHIPS) 64.000 dwt (3+1 opsiyonlu) denetimlerini üstlendikleri gemi inşaatı projeleri Cebu fabrikasında sac kesimleri yapılarak başlandı.

Aydın Deniz Isl. A.S.nin (AYSHIPS) 64.000 dwt (3+1 obsiyonlu) denetimlerini üstlendikleri gemi inşaatı projeleri Ayships Genel Müdürü Gürhan Burak Alkoc ve Teknik Müdürü Murat Duman’ın Japon tersanesi Tsuneishi’nin ve Class NK’in yoğun ilgisi ve katılımlarıyla tersanenin Cebu fabrikasında sac kesimleri yapılarak başlandı.

Susesea Holdings Pte. Ltd’e ait Sorsi, Sotka ve Ultralaz gemilerinin önümüzdeki yıl sonbahar aylarında teslim alınmaları planlanıyor.

Son nesil teknoloji ıle donatılmış bulb optımızasyon, hull line opt, low frıctıon paint, ME-B 9.5 ana makine, PMI auto tunning, bridge wing fresh air ıntake system, eco stator power savıng, pervane optımizasyonu, gyro-rudder hassasiyet ayarıyla yakıt tasarrufu, economizer kazanı için ilave generator steam üretimi vb. gibi bir çok ekstra unsuru tecrubeli Ayships ekibiyle ortak çalısmaları sonucu dizayn geliştirildi.

Bunun yanı sıra gemilerde güçlü Japon tedarikçilerin ekipmanları yer almakta. Çevreci, yeni nesil yakıt tasarruflu ve segmentinin öncüsü olacağı düşünülen TESS64 aeroline dizaynının geliştirilmesi ile son halini aldı.

Geminin, serisinin ilk gemisi olması sebebiyle deneme seyir tecrübesi birçok kuruluş ve armatör tarafından merakla bekleniyor.

Ayrıca Japon tersanesinin bağlı olduğu grubun çatısı altında olan Setouchi Group ile Susesea ve Ayships iyi ilişkilerine binaen taşımacılık alanın da bir ortaklık ile yeni büyük bir projeye imza atmayı hedefliyorlar.
Editör: TE Bilişim