Ayden Marine’nin yarı denizaltısına büyük ilgi 

Geçtiğimiz yıl hayata geçirdiği Semisubmarine projesiyle bir çok ödül alan Ayden Marine,projenin gördüğü ilgiden memnun. 

 Türkiye’de üretilen ilk  yarı denizaltı olma özelliğini taşıyan Semisubmarine, geçen yıl Marmaris’te başladığı turlarına bu sene de devam ediyor. Ege Denizi’nin güzelliklerini gözler önüne seren tekneye turistlerin gösterdiği ilgi de her geçen gün artıyor. 

Yarı denizaltının kaptanı Yusuf Dirmilli, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen yıl başladıkları turlara talebin yüzde 100 arttığını söyledi. İnsanların düşüncelerini hayata geçirince mutlu olduğunu anlatan Dirmilli, Ege'nin derinliklerini görenlerin hayranlıklarını gizleyemediğini dile getirdi. Dirmilli, yarı denizaltıyı tur teknesi yaparak cesaret edilemeyen bir atılımı gerçekleştirdiklerini ifade etti. 

Yarı denizaltının ortağı Murat Kuyumcu ise teknenin dizaynının ve mavi tur yapmasının ilgiyi artırdığını kaydetti. Turistlerden turlara birçok kez katılanlar olduğuna değinen Kuyumcu, "2016'da 9 bin civarında misafirimize deniz altını gösterdik." dedi. 

Marmaris'e tatile gelen Vedat Çaka da turun çok heyecanlı olduğunu, denizin altında balıkları yakından görmenin mutluluk verdiğini söyledi. İngiliz vatandaşı Nicola Kaytankas ise ilk kez denizin altını gördüğünü belirterek, "Balıkları gördüm. Çok heyecanlı ve büyüleyiciydi. Çok harika bir turdu." ifadelerini kullandı. 

Ayden Marine yöneticilerinden Ayçin Özsakabaşı'da  “Hayallerde değil gerçeklerde buluşalım” diyerek Semisubmarine’in Türkiye’de daha önce hiç yapılmamış bir tekne olduğunu vurguladı. Ayden Marine yöneticilerinden Osman Uluşahin ise, tasarımıyla bir ilk olma özelliğini taşıyan Semisubmarine'nin herkese ilham kaynağı olmasından dolayı duydukları mutluluğu dile getirdi. 

Editör: TE Bilişim