Almanya'ya gemi ihracatı

Zonguldak'ın Ereğli İlçesi'ne bağlı Gülüç Beldesi'nde, Almanya'ya ihraç edilmek üzere yapılan 8 bin 250 dwt'lik yük gemisi, törenle denize indirildi. Madenci Gemi Sanayi tarafından yapılan Celia adındaki 118.41 metre uzunluğunda ve 18.4 metre genişliğindeki yük gemisi, 10 ayda tamamlanarak 10 milyon Euro bedelle Almanya'daki bir firmaya satıldı.

Madenci Gemi Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Madenci, bugüne kadar tersanelerinde yapılan gemi sayısını hatırlayamadığını, her geminin denize indirilişinde ise büyük heyecan duyduklarını ifade bahis siteleri etti. Zonguldak Vali Yardımcısı Yusuf Özdemir de törende bir konuşma yaparak, yapımı devam eden tersaneler projesinin tamamlandığında Tuzla'dan sonra en önemli gemi yapım merkezinin Ereğli'de yer alacağını kaydetti. Türkiye'nin dünyada gelişmiş ülkeler arasına girmeye aday olduğunu anlatan Özdemir, "Tersaneleri işletecek bilgi birikimi vatandaşlarımızda mevcut. Un ve yağımız var, şimdi ise helva yapmaya başladık. Bu helvanın dünya tarafından beğenilmesi çok önemlidir" dedi.

AK Parti Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan, Tersaneler Bölgesi tamamlandığında 50 bin tonluk gemilerin denize indirileceğini, yatırımcıların önünü açmaya bu şekilde devam edeceklerini belirtti. Yapı Kredi Bankası Genel Müdür Yardımcısı Ahmet İlerigelen ise, Madenci Gemi Sanayi'nin Almanya'ya ihraç edeceği 3 geminin toplam finansmanı olan 35 milyon Euro'yu bankalarından karşıladıklarını vurguladı. Gemi, konuşmaların ardından denize indirildi.


İHA

Editör: TE Bilişim