"Yaklaşık 500 bin kişi gemi inşa sektöründe geçimini sağlıyor" 

Selah Tersanesinde Şehit Kıdemli Üsteğmen Arif Ekmekçi Lojistik Destek Gemisi'nin denize indirilme törenine katılan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, sektöre yaklaşık 6 milyar liralık kredibilite kazandırdıklarını söyledi.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan da son 15 yılda gemi inşa sektöründe önemli gelişmeler yaşandığını söyledi. 

Bu alanda önemli yatırımlar yapıldığını anlatan Arslan, gemi inşa sektöründe son 14 yılda yaklaşık 3 milyar dolar yatırım yapıldığını ve bu alanda 2,5 milyar dolara yakın yıllık ekonomik büyüklüğe erişildiğini aktardı.

Arslan, tersane kiralama sürelerini 49 yıla çıkarmanın yanı sıra imar probleminin çözülmesi ve irtifak hakkı tesisiyle birlikte sektöre yaklaşık 6 milyar liralık kredibilite kazandırdıklarını belirterek, böylece gemi inşa sektöründe yılda 700 bin ton çelik işleme kapasitesine ulaşıldığı bilgisini verdi.

Sektörde yaklaşık 30 bin kişinin istihdam edildiğini dile getiren Arslan, sözlerini, "Diğer iş kollarıyla birlikte 90 bin kişiye istihdam sağlanmakta ve bir anlamda yaklaşık 500 bin kişinin geçimi bu sektörden sağlanmakta. Gemi inşa sektöründe geldiğimiz seviye herkesin malumu. Aynı şekilde yat imalatında da dünya 3.'sü olmuş bir ülke durumundayız." diye tamamladı.

Editör: TE Bilişim