Afrikalı zengine altın kaplamalı tekne

Antalya’da İsviçre’de yaşayan Afrikalı bir zengin için Akdeniz Bölgesi’nin en büyük teknesi üretiliyor

ANTALYA Serbest Bölgesi'nde faaliyet gösteren Sunrise Yachts adlı tekne yapım firması, Akdeniz Bölgesi'nin en büyük teknesini üretiyor. İsviçre'de yaşayan Afrikalı bir zengin için üretilen 45 metrelik teknenin iç donanımı altın kaplamalı olacak.

Antalya Serbest Bölgesi'nde kurulan Sunrise Yachts adlı lüks tekne üretim firması, resmi açılışını gerçekleştirdi. Açılışta Güney Afrika asıllı olup İsviçre'de yaşayan ünlü bir işadamı için hazırlanan 45 metrelik ultra lüks tekne de tanıtıldı.

Adı sır gibi saklanan işadamı için üretilen iç aksesuarları altın kaplamalı mega yat haziran ayı ortalarında denize indirilecek. Fransız Alman ortaklığında kurulan şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Herbert Baum, Sunrise bilgi ve tekniği ile Antalya'nın süper yat üretimi konusunda daha da ileriye gideceğine inandıklarını söyledi. Bölgenin yat onarımı ve altyapısıyla Doğu Akdeniz'de en geniş ve en donanımlı merkez olması için önemli miktarda yatırım yapmayı düşündüklerini kaydeden Herbert Baum 45 metre uzunluğundaki motoryattan iki tane ürettiklerini ikinci tekneyi de gelecek yılın ilk çeyreğinde sahibine teslim edeceklerini belirtti.

5 katlı bu teknelerin üçüncüsünü de kızağa aldıklarını kaydeden Baum, İsviçreli iş adamı için üretilen ‘Africa’ adlı teknenin tüm dünyayı dolaşarak Türk işçiliğinin becerisini sergileyeceğini belirtti. Antalya'daki tersanelerde üretilen motoryatların İtalyan ve Kuzey Avrupa kalitesinden daha üstün olduğunu anlatan Baum, tasarımda da bir numara olmak için Monaco'da yaşayan ve gemi inşa mimarı ve tasarımcısı Espen Oeino'yu da Antalya'ya getirdiklerini vurguladı.

Espen Oeino'nun, dünyanın en ünlü gemi inşa mimar ve tasarımcılarından olup dünyanın en ünlü yatları Princess Mariana, Skat, Octopus, Martha Ann, Kısmet, Silver ve Al Said'in sorumluluklarına imza attığını söyledi. Bu yatların değerlerinin 250 milyon dolardan daha fazla olduğunu belirten Baum,

“Espen Oeino ve ekibiyle yaptığımız işbirliğimizle şimdiden 47 metrelik yeni bir motoryat geliştirdik. Bu yeni tasarımın üretimine Antalya'da başladık. 55 metre ve 65 metre yatların tasarımlarına da yakında başlanacak” şeklinde konuştu.

Tüm dünyada ekonomik kriz yaşanırken, Antalya'da yatırım yapmaktan mutlu olduğunu vurgulayan Herbert Baum, ABD'de yaşadığı için bu ekonomik durgunluğun etkilerini çok iyi duyumsadığını söyledi. Sunrise olarak öz sermayeleri dışında banka veya diğer kurumlar aracılığıyla alınan klasik yatırım desteklerine güvenerek iş yapmadıkları için güvenle geleceğe koştuklarını ifade eden Baum, lüks teknenin 25 milyon dolar değerinde olduğunu da belirtti.

TEKNENİN ÖZELLİKLERİ

Geçen yıl kızağa konulan 45 metre uzunluğundaki 5 katlı teknenin iç aksesuarları altın kaplama. Ultra lüks yat, Haziran ayı ortalarında suya indirilerek sahibine ulaştırılacak. Antalya'da Türk işçi ve mühendisleriyle ABD, Fransa, Danimarka, Kanada, Lübnan ve Filipinler'den gelen mühendislerin işbirliğiyle üretilen yatın sahibi gizli tutuluyor. Teknede 4 personel kamara, 5 misafir kamara, 3 VIP kamara bulunuyor. Okyanusları aşabilecek teknik donamına sahip olan yatta 2 mutfak, bir oturma, bir de yemek salonu var. (dha)

 

Editör: TE Bilişim