ADA TERSANESİNDEN 3 AYDA 3 GEMİ

Ada tersanesi 2012 yılı Eylül ayında Norveç'teki bir firma için yapımına başladığı 4 feribotluk projenin üçüncüsü olan “Lovund” gemisinin denize indirilişini gerçekleştiriyor.

30 Mayıs 2013 tarihinde denize inecek geminin kızağa konuş tarihi 4 Mart 2013. Daha önce aynı kızaktan 28 Şubat 2013 tarihinde “Herøysund” gemisini indiren Ada tersanesi, kızak dışında düz alanda inşa ettiği  “Husøy” gemisini de 25 Nisan 2013 de denize indirmişti.

Lovund gemisi çift uçlu bir feribot. 71,2 m uzunluğunda, 14,5 m genişliğinde, Köprü üstü anten güvertesinin gemi, taban hattından yüksekliği yaklaşık 22 m.

Norveç te iç hatlarda, adalar ve fjordları birbirine bağlayan ulaşım ağının bir parçası olacak gemi, 249 yolcu, 50 otomobil taşıyabiliyor.

Norveçteki adalardaki balık endüstrisinin  ülke içinde dağıtımını sağlayan soğutmalı TIR kamyonlarının da yararlanacağı feribotta, garaj güvertesinde özel dreyn sistemi de mevcut. 

Ada tersanesi kriz döneminde yaptığı kontratlarla özellikle kısa sürede gerçekleştirdiği gemi teslimleri ile öne çıkıyor.

Ada tersanesi verimliliği arttırarak ve ozellikle gemi teslim süresini kısaltarak sektörde yeni bir imalat anlayışı ortaya çıkardı.

Lovund gemisininin kızağa konulmasından 30 Mayıs’ a sadece 87 gün geçti.

Ada Tersanesi 4 gemilik feribotlardan dördüncüsü olan “Tenna” gemisini de Temmuz sonunda teslim etmeyi planlıyor.

Ada Tersanesi feribot projeleri dışında yine Norveç’e Offshore Supply Vessel, Platform Supply Vessel ve Fish Feeding Vessel  yapmakta.

Editör: TE Bilişim