SEDEF Tersanesinde Taşeron Firmalar 7,5 Saate Uymuyor

Limter-İş tarafından yapılan basın duyurusunda "Sedef Tersanesinde taşeron firmaların 7,5 saatl çalışma prensibine uymadıkları" idddiası yer aldı.

Sendika tarafından DenizHaber'e gönderilen duyuru şu şekilde:

"Tersanelerde “Ağır ve Tehlikeli İşkolu Yönetmeliği” gereği işçilerin çalışma saatleri 7,5 saat olarak uygulanmalıdır.

27-28 Şubat Grevimizin bir kazanımı olan 7,5 saat çalışma; Gemak’ta, Hidrodinamik’te, Pırlant’ta, İstanbul tersanesi’nde ve RMK tersanesi’nde uygulamaya geçmiştir. Tersane önlerini mesken tutan sendikamız işçi arkadaşlarımızı aydınlatmak için bildiri dağıtıyor ve yönetmeliğe uymayan tersanelerin önünde basın açıklaması yaparak tersane patronlarını yönetmeliğe uymaya çağırıyor. İşçilere daha önce imzalatılan belirsiz iş sözleşmesi maddesinde geçen günde 7,5 saat ve haftada 37,5 saat çalışıyorum ibaresi gereği çalışma saatleri, saat 08.00’da işe başlayan bir işçi arkadaş akşam saat 16.30’da paydos etmeli; saat 08.30’da işe başlayan bir işçi arkadaş ise 17.00’da paydos etmelidir.

Sendikamız, bu yönetmeliğe uymayan SEDEF tersanesi taşeronlarını uyarmak ve işçileri aydınlatmak için bugün(18 Mart Salı günü) sabah saatlerinde tersane önünde işçilere çok sayıda bildiri dağıttı.

Yarın(19 Mart) sabah saat 7.45’te Sedef tersanesi önünde sorunun çözülmesi amaçlı olarak sendikamız basın açıklaması yapacaktır. Basının ve kamuoyunun duyarlılığını bekliyoruz."

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim