25 milyon dolar harcandı 
 
Antalya'dan İsviçreli işadamına altın kaplamalı tekne

ANTALYA Serbest Bölgesi'nde bir yılda yapılan, bazı iç aksesuarlarında altın kaplama kullanılan 45 metrelik ultra lüks kompozit tekne Serbest Bölge Rıhtımı'ndan törenle suya indirildi.

Alman ve Fransız ortaklı Sunrise Yachts'ın ürettiği `Afrika' adlı tekneyi alan Güney Afrika asıllı İsviçreli işadamının adı sır gibi saklanıyor. Sunrise Yachts Yönetim Kurulu Başkanı Herbert Baum, geçen yıl kızağa konulan 45 metre uzunluğundaki 5 katlı yatın dolap çekmeceleri, banyo armatürleri gibi bazı iç aksesuarlarının altın kaplama olduğunu söyledi.

25 MİLYON DOLAR HARCANDI

Ultra lüks yatın yapımında Türk işçi ve mühendislerinin yanı sıra, ABD, Fransa, Danimarka, Kanada, Lübnan ve Filipinler'den gelen mühendisler de çalıştı. 25 milyon dolara mal olan yatta, 4 personel kamara, 5 misafir kamara, 3 VIP kamara bulunuyor. Okyanusları aşabilecek teknik donamına sahip olan yatta 2 mutfak, bir oturma, bir de yemek salonu mevcut.

Antalya'daki tersanelerde üretilen motoryatların İtalyan ve Kuzey Avrupa kalitesinden daha üstün olduğunu anlatan Herbert Baum, aynı ölçülerdeki ikiz teknenin de gelecek yılın ilk çeyreğinde sahibine teslim edileceğini kaydetti.

Monaco'da yaşayan ve gemi inşa mimarı ve tasarımcısı Espen Oeino ile çalışmaya başladıklarını vurgulayan Herbert Baum, yeni işbirliği projeleri konusunda ise şunları söyledi:

"Espen Oeino, dünyanın en ünlü gemi inşa mimar ve tasarımcılarındandır. Dünyanın en ünlü yatları Princess Mariana, Skat, Octopus, Martha Ann, Kısmet, Silver ve Al Said'in sorumluluklarını üstlendi. Bu yatların değerleri 250 milyon dolardan daha fazla. Espen Oeino ve ekibiyle yaptığımız işbirliğimizle şimdiden 47 metrelik yeni bir motoryat geliştirdik. Bu yeni tasarımın üretimine Antalya'da başladık. 55 metre ve 65 metre yatların tasarımlarına da yakında başlayacağız. Bu dev işbirliği bizim için çok önemliydi."


 

Editör: TE Bilişim