Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, Afrin’de, terör örgütlerine karşı sınır güvenliğini korumak ve bölgede yaşayan Suriye halkını zulüm ve baskıdan kurtarmak amacıyla ‘Zeytin Dalı’ harekatını başlatan Türk Silahlı Kuvvetlerine görevlerinde muvaffakiyet diledi.

GTB Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, yaptığı açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK), Afrin’de başlattığı Zeytin Dalı” operasyonunu değerlendirdi. Türkiye Cumhuriyetinin sınırları çevresinde terörist gruplara asla izin vermeyeceğini ve bu konudaki kararlı tutumunu Fırat Kalkanı Harekatından sonra Afrin Operasyonuyla bir kez daha ortaya koyduğunu vurgulayan Tiryakioğlu, “Uluslararası hukuka uygun bir şekilde meşru müdafaa haklarını kullanarak hareket eden ülkemiz, bölgesinde yaşanabilecek oldu bittilere karşı sabrının sınanmayacağını ve bu girişimlere asla taviz vermeyeceğini Afrin’de düzenlediği harekatla bir kez daha tüm dünyaya gösterdi. Bu harekât sadece milli sınırlarımızı koruma altına almak adına atılmış bir adım değil, aynı zamanda bölgede teröristlerin zulmü ve baskısı altında yaşamak zorunda kalan dost ve kardeş Suriye halkının huzurunu tesis etmek içinde atılmış bir adımdır” dedi.

Türkiye’nin güney sınırında terör koridoru oluşturmak isteyen teröristlere karşı Zeytin Dalı Harekatını icra eden tüm güvenlik güçlerine başarı dileklerinde bulunan Tiryakioğlu, ‘Devletimizin haklı gerekçelerle başlattığı bu operasyonu sonuna kadar destekliyor ve her zaman silahlı kuvvetlerimizi yanında ve destekçisi olduğumuzu belirtmek istiyoruz. Millet olarak tüm dualarımız, sınır ötesinde zorlu arazi ve hava koşullarında teröristlere karşı operasyon sürdüren şanlı ordumuzla beraberdir. Yüce Allah’ım operasyona katılan tüm kolluk kuvvetlerimizi korusun ve onları çıktıkları bu yolda muzaffer eylesin. Tek temennimiz vatan evlatlarımızın burnunun dahi kanamadan, ailelerine ve sevdiklerine sağ salim kavuşması yönünde” diye konuştu
Kaynak: iha