Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Meclis Başkanı Mustafa Topçuoğlu, Çanakkale Zaferi’nin bir milletin küllerinden yeniden doğuşunun en iyi örneği olduğunu belirtti.

Topçuoğlu, Çanakkale Zaferi’nin 102’nci yıl dönümü kutlayarak, bir asır önce özgürlük ve bağımsızlık uğruna canlarını feda edenlerin mirasına sahip çıkmak için mücadele verdiklerini ifade etti. Topçuoğlu, "Vatan, millet ve hürriyet uğruna hiç düşünmeden şehadete yürüyen şehitlerin torunları olarak onlara layık olmak için çalışıyoruz. Onlar bir milletin yok olmaması için canlarını feda etti, bizler de onların açtığı yolda milletimize ve devletimize hizmet için çalışıyoruz” dedi.

Türk milletinin bir asır önce çetin bir sınav verdiğini vurgulayan Topçuoğlu, bu sınavı başarıyla geçiren Türk milletinin adını tarihe altın harflerle yazdırdığının altını çizdi. Yoklukla ve düşmanla başa çıkan bu milletin şimdi de farklı kulvarlarda mücadeleye devam ettiğine dikkati çeken Topçuoğlu, "Çanakkale bize vakur bir şekilde dik durmayı öğretti. Yokluğa ve düşmana rağmen dik duran ve vatan savunmasından geri durmayan yiğitlerin bu asil duruşu Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasına vesile oldu. Eğer çaresizliğe ve yokluğa teslim olsalardı şu an yeryüzünde Türkiye diye bir devlet olmayacaktı. Çanakkale Zaferi, bir milletin küllerinden yeniden doğuşunun en iyi örneğidir. Allah şehit ve gazilerimizden binlerce kez razı olsun. Şimdi bizler de en iyi ekonomiye sahip olmak ve ülkemizin ekonomisini daha iyi seviyelere getirmek için çalışıyoruz. Bu vesileyle aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Çanakkale Zaferi’nin 102’nci yıl dönümü kutluyorum" diye konuştu.
Kaynak: iha