Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Türkiye’nin önde gelen işadamlarının eğitim kaynak ayırması ve güçlü bir şekilde destek vermesinin ülkenin kalkınması ve kalıcı refah açısından kritik öneme sahip olduğunu söyledi.
SANKO Üniversitesi 2016-2017 Akademik Yılı açılışı münasebetiyle Abdulkadir Konukoğlu Kültür Merkezinde düzenlenen törene, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Yalçın, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Gür, Şahinbey Kaymakamı Cemalettin Yılmaz, Şehitkamil Kaymakamı Ali Dursun, İl Jandarma Komutanı Albay Ömer Ersever, İl Emniyet Müdürü Erhan Gülveren, SANKO Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Abdulkadir Konukoğlu ve Mütevelli Heyet Üyeleri Ali Konukoğlu, Sami Konukoğlu, Tansu Tuğlu ve Prof. Dr. Metin Bayram, SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Gaziantep Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu ile SANKO Holding Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Konukoğlu da katıldı.
“Küresel Ekonomik Görünüm ve Türkiye Ekonomisi” konulu ilk dersi Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek verdi. “Akademik yıl başlangıcı vesilesiyle SANKO Üniversitesi’nde sizlerle bir arada olmaktan mutluluk duyuyorum” diyen Şimşek, “Üniversiteler daima heyecan verici kurumlardır. Konukoğlu Ailesini kutluyorum. Türkiye’nin önde gelen işadamlarının üniversite ve eğitime kaynak ayırması ve güçlü bir şekilde destek vermesi Türkiye’in kalkınması ve kalıcı refah açısından kritik öneme sahip. Devlet de çok şey yapıyor. Bütçemizin yaklaşık yüzde 20’sini eğitime ayırıyoruz. Vergi gelirlerinin yüzde 25’ini eğitime harcıyoruz. Eğitime erişimi de çok mesafe katettik. Özel sektörün okul öncesinden tutun, üniversite ve doktora düzeyinde bu rekabet ortamını geliştirmesi, memleketin kalınmasına destek vermesini çok önemsiyoruz. Bu vesileyle başta Mütevelli Heyet Başkanı Abdukadir Konukoğlu olmak üzere bütün aileyi tebrik ediyorum. Şehrimize, ülkemize bu üniversiteyi kazandırdıkları için Konukoğlu Ailesine çok teşekkür ediyorum. Bu üniversitenin tematik olması çok önemli. Gaziantep’i bir sağlık üssüne dönüştürüyoruz. Bunun en önemli bileşenlerinden biri üniversiteler. Ben inanıyorum ki Gaziantep tarihi, kültürü, mutfağı bu kadar zengin olan bir şehre en iyi beyinler gelecektir” dedi.
“Bir başarı hikayesi” olarak tanımladığı Gaziantep’in gelen herkese kucağını açtığını anlatan Şimşek, “Gaziantep’in başarısının arkasında bir girişimcilik ruhu var. Gaziantep’in dünya ekonomik haritasında çok önemli bir yeri olacağına inanıyorum. Bunun için de üniversitelere, kaliteli mükemmeliyet merkezlerine ihtiyacımız var ve SANKO da bunlardan birisi. Tebrik ediyor ve başarılar diliyorum. Sizlerle gurur duyuyoruz” diye konuştu.
En iyisi olmayı hedefliyoruz
SANKO Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Abdulkadir Konukoğlu ise “SANKO Üniversitesini, Özel Sani Konukoğlu Hastanesini ve Özel SANKO Okullarını, sosyal sorumluluğumuzun bilinci ile kurduk” ifadelerini kullandı.
Babasının, “Hastane kapısında beklemeyen, hastanenin kıymetini bilemez” dediğini kaydeden Konukoğlu, bölgede iyi bir hastane ile araştırma ve uygulama üniversitesinin eksikliğinden yola çıkarak kurdukları SANKO Üniversitesinin, bölgede ve Ortadoğu’da çok iyi hizmetler vereceğine inandığının altını çizdi. Konukoğlu, üniversiteye herşeyin en iyisini ve en kalitesini aldıklarını, kullanılan simülasyonlarla öğrencilerin, hastadan önce, simülasyonlarda uygulamalar yaparak öğrendiklerini sözlerine ekledi.
SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Sınav da üniversitenin üçüncü akademik yılı açılış törenini gerçekleştirmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. “Bir tematik tıp üniversitesi olarak kurulduk. Tıp, sağlık bilimleri fakültesinin beslenme ve diyabetik, hemşirelik ile fizyoterapi ve rehabilitasyon bölümlerinde lisans hemşirelik ve moleküler tıp alanlarında yüksek lisans eğitimi veriyoruz” diyen Prod. Dr. Sınav, Diş Hekimliği Fakültesi’nin hazırlıklarının devam ettiğine vurgu yaptı.
Prof. Dr. Sınav, “Bu yıl 955 öğrencimiz var. Kuruluş amacımız ülkemizde yüz yılardır ihmal edilen eğitimin özellikle en zoru olan tıp bilimleri eğitiminin düzeyini yükseltmek. Tabi hazırda hastanemizin olması da kuruluşumuzun en büyük nedenlerden. Yaklaşık 20 yıldan buyana hizmet veren Türkiyenin yatak kapasitesiyle en büyük özel hastanesinde öğrencilerimiz uygulamalı eğitim alıyor” dedi.
Tıp bilimlerinde eğitim zor olduğunu, çünkü eğitimin yarıdan fazlasının derslik dışında yapıldığına işaret eden Prof. Dr. Sınav, devamla şunları kaydetti:
“Daha ilk yıllarda öğrenci laboratuvarlarda gerçek insan kadavrasında eğitim alır. Simülatörlerde eğitim yapılır. Klinik bilimlere geçtiği zaman da gerçek hastalar üzerinde eğitim alır. Bunlar sadece finansal açıdan değil, insan gücü açısında da, akademik güç açıdan da büyük yatırım gerektirir. Ülkemizde önce üniversite kurulur, tıp bilimleri ile ilgiliyse ardından da afilie olacak hastane ararlar. Bizim şansımız önceden hastanemizin olması. Afiliasyon sürecimizi başlattık. İnşallah bu sene klinik akademisyen kadromuzu da tamamladığımız zaman önümüzdeki sene klinik eğitimine de geçeceğiz.
Kuruluşumuzdan bu yana ‘SANKO yaparsa en iyisini yapar’ anlayışına uygun bir şekilde en zorundan başlayıp, en iyisini yapmanın gayretinde olduk. Ve kalitemizi daima yükseltmeye çalışarak yolumuza devam ediyoruz.”
“Bölgemiz dünya medeniyetlerine beşiklik etmiş bir bilge bölge, insanımız fırsat bulduğunda başarmasını gayet iyi biliyor. Aziz Sancar Hoca ve Mehmet Şimşek buna iki güzel örnek” diyen Prof. Dr. Sınav sözlerini şöyle tamamladı:
“Tarih boyunca bilime hükmeden medeniyetler, dünyaya hükmetmişlerdir, böyle olmaya da devam edecektir. Hedefimiz bölgemizin en büyük üniversitesi, hayalimiz ise dünyanın en iyi üniversitelerinden biri olmak. 2016-2017 akademik yılı hepimize hayırlara vesile olsun.”
Kaynak: iha