Memur-Sen Konfederasyonuna bağlı Sağlık-Sen Gaziantep Şubesinin istişare toplantısı yapıldı.

Sağlık-Sen Gaziantep Şube Başkanı Mehmet Ali Arayıcı, sağlık çalışanlarına yıpranma payı verilmesi ile ilgili yasal düzenlemelerin torba yasada yer aldığını belirterek, “Yıpranma payı geriye dönük olarak verilmeli” dedi.

“Sağlık-Sen yine yetkili sendika’’

Sağlık-Sen Gaziantep Şube Başkanı Mehmet Ali Arayıcı, istişare toplantısının açılışında yaptığı konuşmada, Sağlık-Sen’in bu yıl da açık ara farkla Gaziantep’teki tüm kurum ve kuruluşlarda yetkili sendika olduğunu açıkladı. Arayıcı, “Sağlık-Sen Gaziantep Şubesi olarak üye sayımızı geçen yıla göre yaklaşık 250 kadar artırarak, 3758 üye ile Sağlık Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı tüm kurum ve kuruluşlarda yine yetkili sendika olmayı başardık. Bu başarıda emeği geçen başta işyeri temsilcilerimiz olmak üzere herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Arayıcı, konuşmasının devamında, “Bizi yetkiye taşıyan sağlık çalışanları şunu çok iyi bilsinler ki, yolumuzdan sapmadan tüm gücümüzle mücadeleye devam edeceğiz. En önemli sermayemiz inancımız ve değerlerimizdir. Vatan ve hizmet sevdamızla bu ülkenin maddi ve manevi imarına katkıda bulunabilmek, en değerli mirasımız olacaktır. Kimsenin ötekileştirilmediği, hor veya hakir görülmediği sendikal anlayışımızla tüm çalışanlarımızın umudu ve dayanağı olmaya devam edeceğiz. Sağlık-Sen olarak başkalarının hayal bile edemediği başarılar elde ettik. Sağlık çalışanlarına yıpranma payı verilmesi, döner sermayelerin emekliliğe yansıtılması konusunda ciddi bir mücadele verdik. Yıpranma payı mücadelemizin sonucu torba yasaya girdi. Her 5 yıla 1 yıl sağlık çalışanlarına yıpranma payı verilecek. Sağlık-Sen olarak yıpranma payının geriye dönük olarak verilmesi için çaba gösteriyoruz. Bu konuda ısrarcıyız. Sağlık-Sen olarak sıkıntılı bir sürece rağmen böyle bir başarı kazandık. Bu süreçte canını dişine takarak, iftira kilerinden ekmek yemek isteyenlere karşın, mücadele çilehanesinde aç kalmayı tercih edenlerin zaferine tanık oldum. Bu benim hayatımın en anlamlı anısı olarak kalacaktır. İşte bu mücadeleyi veren değerli kardeşlerim Şu an burada ve ben o neferleri hepinizin huzurunda yürekten alkışlamak istiyorum. İşte sizlerin bu coşkusu, sevgisi, samimiyeti ülkemize ve milletimize daha çok çalışma ve daha çok hizmet etme adına güç ve moral veriyor” ifadelerine yer verdi.

Özel bir restoranda düzenlenen istişare toplantısına İl Sağlık Müdürü Sadettin Yazı, Sağlık Müdür Yardımcıları Oktay Geçer ve Selim Taşdemir, Halk Sağlığı Müdür Yardımcıları Mehmet Uzunaslan ve Hüseyin Uz, Kamu Hastaneleri Birliği Mali İşler Başkanı Selahattin Tekatlı, 25 Aralık Devlet Hastanesi Yöneticisi Mehmet Emin Türk, Şehitkamil Devlet Hastanesi Yöneticisi Ali Güven Fincan, Araban Devlet Hastanesi Başhekimi Ahmet Tay, Şahinbey ADSM Başhekimi Hüseyin Bayhan, İslahiye Devlet Hastanesi Başhekimi Furkan Kırık, Karkamış İlçe Sağlık Müdürü M. Furkan Avcı, Halk Sağlığı Müdürlüğü Şube Müdürleri Necip Bilici ve Fatih Karakuş, İl Sağlık Müdürlüğü Şube Müdürü Gökhan Kurt, Şehitkamil Devlet Hastanesi İdari ve Mali İşler Müdürü Zafer Sericek, Şehitkamil Devlet Hastanesi Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Asuman Yıldız, Cengiz Gökçek Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Yakup Kolsuz, Nizip Devlet Hastanesi İdari ve Mali İşler Müdürü Abdulkadir Erdoğan, 25 Aralık Devlet Hastanesi İdari ve Mali İşler Müdürü İbrahim Gözüyukarı, Sağlık-Sen Üniversite Hastanesi Şubesi Yöneticileri ve Sağlık-Sen Gaziantep Şubesinin işyeri temsilcileri katıldı.
Kaynak: iha