1998 yılında rafine tesisini kurarak, nötralize pamuk yağı ve yemeklik rafine yağı imalatına da başlayan Pam Yağ Gıda ve Kimya San. Kendi markası olan "BELKIS" ile yemeklik rafine yağ sektöründe yerini alarak iç ve dış piyasaların aranan markası haline geldi.
AR-GE ve İnovasyon destekli üretim modeliyle dünyanın birçok ülkesinde ki Pazar payını arttıran Belkıs Yağ, iç piyasalardaki etkinliğini de arttırarak devam ediyor. Her yıl dünyanın birçok ülkesinde gerçekleştirilen uluslararası gıda fuarlarında boy gösteren Belkıs Yağ, dünyanın en önemli fuarlarından birisi olan ve Birleşik Arap Emirlikleri’nin Dubai kentinde düzenlenen 21. Gulfood 2016 Fuarı’nda yerini aldı. Ortadoğu, Afrika, AB, ABD ve Asya ülkelerinden gelen ziyaretçilerin yoğun ilgi gösterdiği Belkıs Yağ, adeta ziyaretçi akınına uğradı.
GLOBAL MARKA OLMA YOLUNDAYIZ
7 kıta da 50’den fazla ülkeye yağ ihracatı gerçekleştiren Belkıs Yağ standını Gulfood Fuarı için Dubai’de bulunan Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile Gaziantepli sanayici ve işadamları da ziyaret ederek Pam Yağ Gıda ve Kimya San. AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özyurt’tan bilgi aldılar. Özyurt, ülkemizin ve bölgemizin 2023 vizyon ve hedeflerine katkı sağlamak için Belkıs Yağ’ın da önemli hedefleri olduğunu, modern ve hijyenik tesislerinde üretilen yağlarının iç ve dış piyasalarda aranan markalar haline geldiğini ifade ederek, stantlarını ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek bölgemizi en iyi şekilde temsil etmeye devam edeceklerini belirtti. Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de Mehmet Özyurt ve ekibini kutlayarak Gaziantep’in en önemli ilçelerinden birisi olan Nizip ilçesinde faaliyet gösteren Belkıs Yağ’ın başarılarının devam etmesini diledi.
Kaynak: iha