1980 yılından bu yanan 7 kıtada 60 ülkenin tüketicilerinin tercih ettiği Tat Makarna Ortadoğu’nun en önemli gıda fuarlarından birisi olan ve 4 bini aşkın katılımcı yanında 90 binin üstünde ziyaretçisiyle küresel gıda endüstrisi için büyük önem taşıyan Dubai Gulfood Gıda Fuarı’na katılarak hedef ülke sayısını arttırmaya çalıştı.
Türkiye’den 154, Gaziantep’ten 19 firmanın katıldığı Dubai Gulfood Gıda Fuarında yoğun ilgi gören Tat Makarna standını Gaziantep’ten gelen ziyaretçiler de yalnız bırakmadı. Fuar açılışına katılmak ve Türk firmalarına moral vermek için Dubai’de bulunan Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkanı Fatma Şahin, Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) Koordinatör Başkanı Abdülkadir Çıkmaz, Güneydoğu Anadolu Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Mahsum Altunkaya ve Gaziantep Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Tiryakioğlu da Tat Makarna’yı ziyaret ederek Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü İlhami Memuş’ten fuar ile ilgili bilgiler aldı. İlhami Memiş’i kutlayan Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkanı Fatma Şahin Türkiye’ye sağladıkları katma değerlerden dolayı teşekkür etti.
1980’DEN BU YANA 7 KITADA 60 ÜLKENİN SOFRASINDA TAT VAR
Tat Makarna Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü İlhami Memiş yaptığı değerlendirmede “Türkiye’nin makarna sektöründeki büyüyen lezzet markası ‘Tat Makarna’ hayatımıza mutluluk katan bu lezzet şekillerini 1980 yılında Gaziantep’te üretmeye başladı. Teknolojik gelişmelerin en yakın takipçisi ‘Tat Makarna’, 18 bin metrekarelik alanda kurulu bilgisayar kontrollü kontinü entegre tesislerinde hazırladığı 20 türdeki makarnasını, kalitesine ve lezzetine yakışan üst düzey bir sistemle el değmeden üretiyor. Tat, lezzet kaynağını, ülkemizin mükemmel kalitedeki %100 sert durum buğdayından alıyor. Tat Makarnanın dünya tüketicisi ile buluşması, gelişmiş kontrol cihazlarıyla donatılmış laboratuvarda uzman mühendis ve teknikerler tarafından proses öncesi ve sırasında, paketleme öncesi ve sonrasında yapılan sürekli kalite kontrol ile gerçekleştiriliyor. Amerika’dan Afrika’ya Avrupa’dan Asya’ya birçok ülke Tat Makarnanın eşsiz lezzetini ağırlıyor sofralarında. Günlük 500 ton irmik ve 300 ton makarna üretim kapasitesine sahip olan Tat, adının taşıdığı manayı, daha nice sofralara taşımaya, mutluluk veren lezzet şekilleri ile devam edecektir” dedi.
Kaynak: iha