Fransız deniz kuvvetleri, Gine Körfezi'ndeki bir balıkçı teknesinde 11 tonluk devasa kokain sevkiyatını ele geçirdi. 

Nakliyenin konumu, Güney Amerikalı kaçakçıların mallarını Avrupa'ya ulaştırmak için Batı Afrika rotasını tercih ettiğine dair giderek artan kanıtları çoğaltacak nitelikte olduğu bildiriliyor.

Batan gemide ölen genç 73 gün sonra toprağa verildi Batan gemide ölen genç 73 gün sonra toprağa verildi

Geçen hafta, Fransız Donanması (Marine Nationale), Fransa'nın ulusal istihbarat müdürlüğü ve ulusal narkotikle mücadele ofisinden bir talep aldı. ABD Uyuşturucuyla Mücadele İdaresi (DEA), Brezilya federal polisinden devam eden bir kokain sevkiyatına ilişkin bilgi aktardı. 

Gulf Of Guinea

14 Mart sabahı erken saatlerde, adı açıklanmayan bir Fransız savaş gemisi, Gine Körfezi'nde Brezilya bandıralı bir balıkçı gemisini (bayrak devletinin onayıyla) durdurdu. Ekip gemide toplam 10.693 kilo kokain buldu.  Fransız yetkililer kokainin tahmini piyasa değerinin yaklaşık 760 milyon dolar olduğunu bildirdi. Bu, kilo başına yaklaşık 71.000 dolar, yani saf altının şu anki fiyatından biraz daha fazla...

Organize Suçlara Karşı Küresel Girişim'e göre, Brezilya'nın en büyük suç örgütü Primeiro Comando da Capital (PCC), uzun süredir Batı Afrika üzerinden Avrupa'ya uyuşturucu taşımak için Santos limanını kullanıyor. PCC'nin tahmini 40.000 üyesi ve yüz binlerce müttefikiyle Brezilya'nın yerel kokain pazarının en güçlü oyuncusu olduğu söyleniyor.

Editör: Nermin İstikbal