Odunpazarı Belediyesi, Gökmeydan Mahallesi’ne açtığı Spor Kampüsünün ardından şimdi de Yenikent Mahallesinde Spor Parkı açılışı gerçekleştirdi.

Odunpazarı Belediyesi Yenikent Mahallesi Kartopu Caddesine 12 bin metrekarelik bir spor parkı yaptı. Eskişehirli Şehit Jandarma Astsubay Üstçavuş Turgay Topsakaloğlu’nun adının yaşatılacağı spor parkının açılışına, CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Önder Tuna, CHP Eskişehir İl Başkanı Sinan Özkar, CHP Odunpazarı İlçe Başkanı Akın Sallarel, Mahmudiye Belediye Başkanı İshak Gündoğan, CHP Eskişehir Gençlik Kolları Başkanı Deniz Demirbilek, Şehit Jandarma Astsubay Üstçavuş Turgay Topsakaloğlu’nun ailesi, şehit aileleri, Kıbrıs şehit aileleri ve Malul Gaziler Derneği Genel Başkanı Ertan Ersan, belediye meclis üyeleri, Yenikent mahalle muhtarı ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılışta konuşan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, açılışın 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 102’nci yılında gerçekleştiğini hatırlattı. “Dünyaya örnek olan, belki de dünyada bir daha görülmeyecek olan bir zaferin ama görülmeyecek kadar çok sayıda şehidi olan bir zaferin 102’nci yıl dönümü” olduğunu belirten Başkan Kurt, şehitlere Allah’tan rahmet diledi. Başkan Kurt konuşmasına şu sözlerle devam etti:

“Ailelerine ve ülkemize sabırlar diliyorum. Bir daha şehitlerimizin olmaması için hem dua ediyorum, aynı zamanda da mücadele de ediyorum. Hiçbir çocuğumuz şehit olmasın. Hiçbir çocuğumuz haksız yere öldürülmesin. Hiçbir çocuğumuz, gencimiz, görevlimiz ne için olduğunu bilmediği bir ortamda yaşamını yitirmesin. Haklı mücadelede, kavgada elbette herkesin görevi var ve mücadele etmesi gerekir ama bugün ortada bulunan durum maalesef iç karartıcı. Çanakkale Zaferinin ve şehitlerimizin anıldığı bugünde Odunpazarı Belediye Meclisimizin oybirliği ile almış olduğu bir kararla bu alana 2015 yılında PKK ile girmiş olduğu bir çatışmada kaybettiğimiz kardeşimiz Turgay Topsakaloğlu’nun adını verdik. Tüm şehitlerimiz kalbimizde. Tüm gazilerimize şükran borçluyuz, şükranlarımızı bir kez daha sunuyoruz. Elimizin yettiğince, olanaklar elverdiğince onları unutturmamak için, onları uzun bir süre yaşatabilmek için çaba göstereceğiz. Sokaklara, parklara, meydanlara isimlerini vereceğiz. Ama temel dileğimiz şehidimizin olmamasıdır. Bu anlamda bugün burada açılışını yaptığımız spor parkı 12 bin metrekarelik bir alan. Eskişehir’de spor yapmak isteyen gençlerimizin hem spor yapmasını sağlamak hem de şehitlerini hatırlamasını sağlamak amacıyla böyle bir yol izledik. Çevre sakinleri, halkımız da burada spor yapacak, 7’den 70’e herkesin spor yaptığı bir yerde oturup, düşüneceğiz. Bu çocuklar neden öldü? Bu soruyu herkesin sorması lazım. Bu soruya doğru cevap verdiğimizde Türkiye’nin gelişiminin çağdaş uygarlık seviyesine ulaşması daha da kolaylaşacaktır. Ben katıldığınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Odunpazarı Belediyesi’nin çalışanları bu parkı gerçekleştirdi. Ben bütün işçilerimize, müdürlerimize, memurlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Özellikle Park ve Bahçeler Müdürlüğü ile Fen İşleri Müdürlüğü çalışanlarımız burada olağan üstü bir çaba sarf ederek Eskişehir’e örnek bir spor alanı yaptılar. Hepsine teşekkür ediyorum. Ellerine sağlık, şehitlerimizin ruhu şad olsun.”

Yapılan konuşmaların ardından Odunpazarı Kent Konseyi Edebiyat Çalışma Grubu, müzik ve şiir dinletisi gerçekleştirdi.

Öte yandan Şehit Jandarma Astsubay Üstçavuş Turgay Topsakaloğlu Spor Parkı’nda, mini golf alanı, basketbol sahası, voleybol sahası, tenis kortu, bacatopu alanı, geleneksel çocuk oyunları, fitness aletleri, interaktif parkur, tırmanma alanı, satranç alanı, yürüyüş yolları bulunuyor.
Kaynak: iha