Gelişen ekonomilerde finansal sıkıntıya düşen ve nakit akışında aksaklık yaşayan KOBİ’lerin, finansmana erişim ve yararlanabilecekleri destek programları, kaynak alternatifleri, krediler ve borçlanma araçları gibi hayati konularda en doğru bilgiyi aldığı “KOBİ’lerle Güçlü ve Güvenli Yarınlara" buluşması Eskişehir’de gerçekleştirildi.

Finansal Kurumlar Birliği öncülüğünde gerçekleşen buluşmada uzman isimler KOBİ’lere finansmanda nefes aldıracak yöntemleri anlattı.

Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt “KOBİ’lerle Güçlü ve Güvenli Yarınlara" buluşmasında yaptığı konuşmada, “Eskişehir ekonomisi ağırlıklı turizm ve ticarete dayalı. Yüzde 60’ı ticaret ve hizmet sektörü ağırlıklı. Hizmet sektörü ciddi büyüme sağladı. Ticarete dayalı sanayi ne yazık ki durma noktasına geldi. Yatırımcının teşvik sistemi ile ilgili sıkıntıları var. Organize sanayi bölgemiz Türkiye’nin en iyi yönetilen sanayi bölgelerinden. Sanayiciye farklı çıkış yolları sunmamız lazım” ifadelerini kullandı.

Noyan Doğan’ın moderatörlüğü ile yürütülen toplantıda Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt’un yanısıra, Finansal Kurumlar Birliği Yönetim Kurulu Başkan Vekili Çağatay Baydar, Eskişehir Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Savaş M. Özaydemir, Eskişehir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Zeydan konuşma yaptılar.
Kaynak: iha