Seyitgazi ilçesine bağlı Gemiç mahallesi sakinleri, geleneksel hale getirdikleri imece usulü gözleme şenliği ve yağmur duası etkinliklerine devam ediyorlar.
Genellikle Cuma namazları sonrası yapılan etkinlikte, mahalleliler imece usulü gözleme yapıyor. Gemiç mahallesi İmam Hatibi Furkan Vuran önderliğinde kurulan sofraların ardından ise, yağmur duasına çıkılıyor. Etkinlik ile ilgili konuşan Vuran, "Gemiç köyünün geleneksel hale gelmiş olan gözleme ikramı ve ardından yağmur duası programını gerçekleştirdik. Cuma namazını kıldık cemaatimizle birlikte, köy halkımızla kabristanımızın önünde toplandık, yağmur duamızı yaptık köy halkımızla birlikte ellerimizi açtık. Gönüllerimizi açtık duamızı yaptık, şimdi ise programın sonunda komşularımızla birlikte bir araya geldik ve sohbet eşliğinde ikramlarımızı yiyoruz" dedi.
Mahalle sakinlerinden Gülseren Küçük ise, "Biz Seyitgazi’ye 30 kilometre uzaklıkta olan Gemiç köyünde her yıl böyle gözleme töreni yapar, yağmur duasına çıkarız. Her çeşit gözlememiz burada bulunmaktadır. Yemek isteyenler buyursun gelsin" şeklinde konuştu.
Kaynak: iha