Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Hastanesi Sağlık İşleri Müdürlüğü tarafından 12-18 Mayıs Hemşirelik Haftası dolayısıyla hastanede çalışan hemşireler için kutlama düzenlendi.
Prof. Dr. Necla Özdemir Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinliğin açılış konuşmasını yapan Hastane Sağlık İşleri Müdürü Burçin Danacı, hemşirelik mesleğinin toplumsal ihtiyaçlardan doğan, insan sevgisi, özveri, sabır ve hoşgörü kavramlarını içinde barındıran çok yönlü bir meslek olduğunu söyledi. Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Enver İhtiyar ise meslek mensuplarının karşılaştığı sorunlara dikkat çekerek, doktorların ve hemşirelerin çalıştıkları ortamlarda yaşadıkları ortak sorunların çözülmesi için mücadelelere devam edildiğini belirtti.
Konuşmaların ardından Halkbilim Araştırma ve Uygulama Merkezi (HAMER) öğretmeni Şef Muharrem Atabay yönetiminde ESOGÜ Hastanesi hemşirelerinden oluşan 28 kişilik koro tarafından, katılımcılar için Türk Halk Müziği eserleri seslendirildi. Yaklaşık üç saat süren etkinlikte ESOGÜ Hastanesi hemşireleri keyifli saatler geçirdi.
Kaynak: iha