Eskişehir Umut Çiçekleri Özel Sporcular Derneği kuruldu.

İlk olağan kongresini Taşbaşı Kültür Merkezi Kırmızı Salonda gerçekleştiren derneğin yönetim kurulu, Aysel Mahmutoğlu, Mestan Koca, Hatice Karataş, Ahmet Dinç ve Şükriye Aydoğdu’dan oluştu. Dernek, down sendromlu çocukları spor hayatına hazırlamayı amaçlıyor. Es-Es Bando ve Yedi Cüceler topluluğu da, açılış öncesi dernek üyelerine çeşitli gösteriler sundular. Dernek seçimlerine, sivil toplum kuruluşları, engelli derneklerinin yanında Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer ve Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç katıldı.

Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, yaptığı konuşmada, “Tüm engellilerin sorunlarının çözümü için Mecliste çaba göstereceğim. Sizlere bu sözü veriyorum. Engelli bireyler söz konusu olduğunda iktidar ve muhalefetin birlik içerisinde çalışması gerektiğine inanıyorum” diyerek engelli vatandaşların sorunlarına değindi.

Daha sonra bir konuşma gerçekleştiren Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, “Eskişehir’de hiçbir ayrım gözetmeksizin, engellilere hizmet veren bir belediye olmanın gururunu taşıyoruz. Her tür sorununuza çözüm üretmek için el birliği ile çalışıyor ve çalışmaya devam ediyoruz. Dernek kurmanın kolay ama sürdürmenin zor olduğunu biliyorum. Derneğinize ve tüm engelli derneklerine destek olmayı sürdüreceğiz” diye ifade etti.
Kaynak: iha